Republika Kritica
  • Acasa
  • Cine suntem?
  • Rubrici si articole
    • Loggia cu filme
    • Din teatru adunate
    • Muzici si miscari
    • Literare si literati
  • Ganduri, pareri, poezii
  • Stiri cu dichis

Peste 3.500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 ţări, lucrări de operă în primă audiţie şi concerte educative pentru copii –se află printre atracţiile ediţiei 2023 a Festivalului Internaţional George Ene

11/29/2022

0 Comments

 
Picture
Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu va avea loc anul viitor între 24 august şi 27 septembrie, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Programul Festivalului a fost anunţat oficial luni, 28 noiembrie 2022, la ora 14:00, în cadrul unei conferințe de presă, şi este disponibil pe www.festivalenescu.ro. Înscrierile pentru loteria abonamentelor încep din 30 noiembrie, în timp ce biletele individuale vor fi puse în vânzare la data de 1 februarie anul viitor.

Read More
0 Comments

Ștefan Pop, de la Royal Opera House, pe scena Operei Naționale București la început de decembrie

11/28/2022

0 Comments

 
Picture
Începutul lunii decembrie aduce pe scena Operei Naționale București unul dintre cei mai mari artiști români de talie internațională, tenorul Ștefan Pop, care va evolua în rolul Rodolfo din opera „La Bohème” de Giacomo Puccini. În luna noiembrie celebrul tenor a interpretat același rol pe scena Royal Opera House din Londra.

Read More
0 Comments

Festivalul Internaţional George Enescu, inclus pe lista scurtă a nominalizărilor The International Opera Awards, echivalentul Premiilor Oscar în lumea muzicii

11/27/2022

0 Comments

 
Picture
Ediţia 2021 a Festivalului Internaţional George Enescu a fost inclusă pe lista scurtă de nominalizări ale prestigioaselor The International Opera Awards, alături de alte evenimente de top din lumea muzicii clasice internaţionale precum Donizetti Festival sau Garsington Opera.  Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 28 noiembrie, la Teatro Real (Madrid, Spania).

Read More
0 Comments

Ziua Națională a României, sărbătorită pe scena ONB cu premiera „Povestea Iei”

11/25/2022

0 Comments

 
Picture
Ziua României va fi celebrată pe 1 decembrie, ora 20:00, la Opera bucureșteană cu spectacolul „Povestea Iei”, un eveniment multimedia complex, creat pentru aniversarea a 160 de ani de Diplomație românească.

Read More
0 Comments

Succes de amploare pentru Opera Națională din București la Sala Mare UNESCO, cu Povestea iei, după 57 de ani de la ultimul turneu la Paris

11/24/2022

0 Comments

 
Picture
Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

Read More
0 Comments

Valentina Naforniță, invitată pe scena Operei Naționale București în spectacolul „Nunta lui Figaro”

11/18/2022

0 Comments

 
Picture
Vineri, 25 noiembrie, ora 18:30, Opera Națională București prezintă publicului spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. În rolul Contesei, invitata specială a serii va fi soprana Valentina Naforniță. La pupitrul dirijoral se va afla maestru Cristian Spătaru, tot în calitate de invitat al operei bucureștene.

Read More
0 Comments

Povestea de dragoste din ”Tristan și Isolda” de Richard Wagner se cântă la Ateneul român

11/18/2022

0 Comments

 
Picture
Leo Hussain, dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu‟, prezintă publicului în 24 și 25 noiembrie 2022, de la ora 19.00, spectacolul extraordinar de la Ateneul Român cu duetele de dragoste din opera „Tristan și Isolda” de Richard Wagner.
În rolurile titulare vor apărea pe scenă tenorul australian Samuel Sakker și soprana norvegiancă Birgitte Christensen, distribuția fiind completată de soprana româncă Laura Tătulescu. Muzica vrăjită a lui Wagner va fi precedată de Uvertura Hebridele de Felix Mendelssohn și de premiera românească a poemului simfonic Tintagel, scris de compozitorul englez Arnold Bax. 


Read More
0 Comments

Povestea Iei / La blouse enchantée / The Magic Blouseîn premieră la Sala Mare a UNESCO din Paris

11/17/2022

0 Comments

 
Picture
Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, prezintă miercuri, 23 noiembrie, ora 19:00, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României. Evenimentul constituie o importantă oportunitate de promovare a imaginii țării noastre, precum și de reafirmare a atașamentului său față de multilateralism și de valorile și principiile Națiunilor Unite.

Read More
0 Comments

Grigore Leșe pe scena Operei Naționale Române clujene în 30 noiembrie, într-un concert unic alături de Orchestra Operei

11/16/2022

0 Comments

 
Picture
Miercuri, 30 noiembrie, de la ora 18:30, pe scena Operei va avea loc concertul Un secol de dor cu Grigore Leșe, o colaborare în premieră ce îi reunește pe mult îndrăgitul interpret și Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca într-un concert amplu aflat sub bagheta Maestrului Dirijorului Tiberiu Soare.

Read More
0 Comments

„Lacul lebedelor”, într-o nouă montare pe scena Operei Naționale București

11/14/2022

0 Comments

 
Picture
Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

Read More
0 Comments
<<Previous

    Tudor Sicomas

    Jurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele.

    Archives

    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    February 2022
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    April 2021
    January 2021

    Categories

    All

    RSS Feed

  • Acasa
  • Cine suntem?
  • Rubrici si articole
    • Loggia cu filme
    • Din teatru adunate
    • Muzici si miscari
    • Literare si literati
  • Ganduri, pareri, poezii
  • Stiri cu dichis