Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia. Deschizători de drumuri printre refrenele ce fac inimile să tresară, vor fi tenorul Ștefan von Korch și soprana Cristina Maria Oltean, două voci selecte ale liricii autohtone, solişti cu apariţii frecvente pe scenele Operelor şi Filarmonicilor naţionale.
0 Comments
Institutul Cultural Român de la Londra şi Ambasada României la Londra au onoarea de a invita publicul londonez în data de 7 decembrie, la sediul din Belgrave Square, ora 19:00, la un recital de gală dedicat Zilei Naționale a României, protagoniştii serii fiind două personalități de excepție ale scenei lirice internaționale.
COMUNICAT DE PRESĂ. Muzici ale filmului istoric românesc la Opera Naţională Bucureştipe 12 decembrie12/6/2023 Un concert- spectacol extraordinar de de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie 2023, de la ora 19, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.
În data de 8 decembrie, de la ora 11, va avea loc la sala de vizionări a Universității Naționale de Muzică din București (corp Mediatecă) o masă rotundă, în cadrul căreia vor fi analizate principalele realizări ale proiectului Arhiva română a muzicii simfonice (Romanian Archive of Symphonic Music), inițiat de Universitatea Națională de Muzică din București, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România şi finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI). În legătură cu acest eveniment, coordonatoarea proiectului, Florinela Popa, a declarat: „Proiectul Arhiva română a muzicii simfonice a fost gândit ca un portal spre muzica simfonică românească din perioada 1950-2020, oferind muzicienilor accesul la un important fond repertorial. La finele celor aproape opt luni de proiect, avem conturată o «hartă» a creației simfonice autohtone din ultimii 70 de ani, sub forma unui triplu catalog alcătuit pe genuri, cronologic și alfabetic, ce va putea fi consultat online. În procesul de documentare, parteneriatul cu UCMR a avut un rol major, facilitând identificarea unui număr important de manuscrise și partituri reprezentative. Pe lângă digitalizarea materialului existent, proiectul și-a propus să evidențieze procesul creator specific muzicii simfonice, prin conferințe ținute de către maeștri ai genului, dar și printr-o serie de exegeze realizate de către nume prestigioase ale componisticii și muzicologiei românești. Prezentarea acestor cercetări (ce urmează a fi incluse într-un volum cu titlul Muzica simfonică românească între 1950-2020) va fi punctul forte al mesei rotunde din 8 decembrie”.
Aceasta este o cronică despre frumusețe, grație, eleganță și recunoștință.
|
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
August 2024
Categories |