Luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București, va avea loc Gala Extraordinară de Operă PROPATRIA 13. Spectacolul îi va avea ca solişti pe soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral. Din program, arii din opere celebre de Rossini, Verdi, Mozart, Puccini.
0 Comments
De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București. Gala Extraordinară de Operă PROPATRIA 13 va avea în program, arii din opere celebre de Rossini, Verdi, Mozart, Puccini.
Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București. Cristian Lupeș va dirija un concert vineri, 20 octombrie 2023, la Milano, în cadrul festivalului internațional de muzică clasică „Rogoredo in Musica”, aflat la cea de-a XVIII-a ediție. Solistul serii va fi violonistul austriac Gernot Winischhofer. Programul serii cuprinde două lucrări: W. A. Mozart –Concertul nr. 5 in La major K219 și L. v Beethoven Simfonia a 6-a in Fa major op. 68.
Cristian Lupeș este dirijor, cu o carieră de 20 de ani. De-a lungul acestui timp, s-a aflat la pupitrul unor orchestre precum Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Lebanese Philharmonic Orchestra, Orchestra Sinfonica din Sanremo și majoritatea orchestrelor din România. Este cunoscut pentru promovarea muzicii moderne și românești, precum și pentru proiectele inedite și novatoare. Din anul 2019, este managerul Filarmonicii de Stat Sibiu. Turneul Orgile României revine în luna octombrie cu două concerte extraordinare susţinute de organistul Eduard Antal în două din marile săli de concert cu orgă din România şi Republica Moldova, mai precis la Sala Radio din Bucureşti, pe 22 octombrie, ora 19 şi Sala cu Orgă din Chişinău, pe 26 octombrie, ora 18.
Pentru concertul de la Sala Radio, biletele sunt disponibile online - pe entertix.ro și myticket.ro - în librăriile Cărtureşti şi la Sala Radio. Pe data de 21 octombrie 2023, la Sala Dalles din București, va avea loc spectacolul „Tărâmul Poveștilor”, un concert de excepție, sensibil, ce va retrezi garantat copilul din sufletul fiecărui spectator și va crea o atmosferă de basm pentru cei mici. Stephanie Events, alături de artiști speciali, precum tenorul Alin Stoica, soprana Stephanie Radu, soprana Daniela Ciociea, Jessie Baneș, Ana-Maria Glomnicu, Elena Albu, Carla Moroacă și Bianca Gîrlă, vă invită cu brațele deschise și cu multă căldură la concertul „Tărâmul Poveștilor” , de la ora 18:00, la Sala Dalles.
Miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 19.00, Sala mică a Ateneului va găzdui recitalul susținut de cântăreții participanți la cursurile de măiestrie Opera FRANÇAIS susținute de soprana Mihaela Mingheraș, pianistul și dirijorul Denis Dubois (Opera Națională din Paris) și regizorul Rareș Zaharia. Soliști vor fi sopranele Edith Adetu, Laura Balla, Cleopatra David, Irina Ionescu, Ana-Maria Lungu, Andreea Carmen Marin și Rodica Ștefan, tenorul Sebastian Tosa și basul Marius Boloș. Artiști invitați sunt tenorul Bechara Moufarrej (Teatrul din Novi Sad) și baritonul Valentin Vasiliu Interpreții vor prezenta un buchet de arii și duete din opere scrise de Ch. W. Gluck, J. Offenbach, G. Bizet, Ch. Gounod, J. Massenet. G. Donizetti, G. Verdi și P. I. Ceaikovski.
La pian: Denis Dubois Scena Gândirii, seria de conferințe desfășurate sub cupola Operei Naționale București, revine în stagiunea de toamnă cu un invitat special și cu o temă provocatoare. Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei din Viena, va susține marți, 17 octombrie, ora 18:30, prelegerea cu titlul „Opera între comunism și capitalism”. Atât prelegerea, cât și dialogul vor fi însoțite de scurte momente muzicale, interpretate de soliștii Operei Naționale București, soprana Marta Sandu-Ofrim și tenorul Alin Stoica, acompaniați la pian de Ioana Maxim.
Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.
Biletele sunt disponibile site-ul www.fge.org.ro – secțiunea Calendar . Dar se pot găsi și la Casa de Bilete deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de marți până vineri, între orele 9:00-16:00. Mult așteptata seară de operă și operetă românească a fost pe deplin savurată în Germania, în concertul DOR. Prezent în programul elaborat de maestrul Cristian Sandu, tenorul Ștefan von Korch, a purtat publicul pe aripi de cântec românesc, prin tot spectrul de emoții al firii umane și al cursului vieții. De la dragoste şi dor de țară, la bucuria candidă a copilăriei sau cea a regăsirii persoanei iubite, toate trăirile specifice sufletului românesc au fost făcute cunoscute publicului prezent în seara de sâmbătă 7 octombrie la Peterskirche, prin intermediul unui program colorat și captivant, ce a început cum altfel decât cu “Luceafărul” de Nicolae Bretan și a tranzitat printr-o impresionantă pleiadă de arii și duete.
Opera Națională București comemorează amintirea personalității extraordinare a Marianei Nicolesco sâmbătă, 14 octombrie, ora 18:30, dedicându-i spectacolul „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, la un an de la trecerea în neființă a celei care a fost Primadonna Assoluta.
Prima reprezentație din această stagiune a titlului „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini se va desfășura in memoriam Mariana Nicolesco. |
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
August 2024
Categories |