În seara de 4 decembrie, începând cu ora 18:30, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” vă invită să descoperiți o reinterpretare captivantă a celebrei capodopere a lui Verdi - „La Traviata”. O premieră-spectacol numită „DescOperă La Traviata” va lua viață sub bagheta regizorului Alexandru Nagy și a coregrafei Sandra Mavhima.
0 Comments
Pianista Alexandra Dariescu se pregătește să încânte publicul cu prima reprezentație din România a spectacolului "The Nutcracker and I", o coproducție a Artexim, a Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian și a Fundației Art Production, pe 19 decembrie 2023, în București. Un spectacol extraordinar, cu elemente revoluționare, ce cuprinde animații de ultimă oră, dans și efecte digitale, care promite să transporte publicul într-o lume fantastică, reimaginând clasicul atemporal într-o manieră inedită.
Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).
Orchestra Operei Naționale București, condusă de dirijorul Daniel Jinga, solistă soprana Oana Șerban, a concertat în această seară în sala Das MuTh din Viena, cu ocazia Zilei Naționale a României. În program s-au regăsit valsuri celebre din repertoriul universal şi românesc, semnate de Johann Strauss (fiul), Johann Strauss (tatăl), Eduard Strauss, Richard Strauss, Fritz Kreisler, Iosif Ivanovici, Eugen Doga, George Grigoriu, Ciprian Porumbescu și alții.
Tinerii muzicieni din întreaga lume sunt aşteptaţi să se înscrie la cele patru secțiuni ale Concursului: violoncel, vioară, pian și compoziție
Ziua Națională a României, precum şi aniversarea a 155 de ani de la fondarea Filarmonicii "George Enescu" vor fi sărbătorite printr-o serie de concerte la Roma şi la Bucureşti, desfăşurate luni, 27 noiembrie 2023, la Sala Sinopoli a Auditoriumului Parco della Musica din Roma, iar miercuri, 29 noiembrie şi joi, 30 noiembrie 2023, la Ateneul Român din Bucureşti. Cu acest prilej, Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" îl va avea la pupitru pe dirijorul său principal, Leo Hussain, iar solist va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câștigător al Concursului Ceaikovski în anul 2015 și artist în rezidență al Filarmonicii" George Enescu" în stagiunea curentă.
Ultima săptămână a lunii noiembrie aduce pe scena operei bucureștene două titluri de operă și balet (La bohème de Giacomo Puccini și Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski), dar și conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe cunoscutul scriitor Radu Paraschivescu).
Duelul viorilor - Stradivarius versus Guarneri la Ateneul Român din Bucureşti pe 2 decembrie11/24/2023 Sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 19:00, violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru vin la Ateneul Român din Bucureşti pentru a pune din nou întrebarea lansată în urmă cu 12 ani: ”Stradivarius sau Guarneri?” Mai precis, Stradivarius Pachoud din 1694 – Liviu Prunaru sau Guarneri del Gesu Catedrala din 1731 – Gabriel Croitoru
Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti concertează la Viena cu ocazia Zilei Naționale a României11/24/2023 Orchestra Operei Naționale din București, condusă de dirijorul Daniel Jinga, va concerta, alături de soprana Oana Șerban, duminică, 26 noiembrie, de la ora 19:00, în sala de concerte Das MuTh din Viena, cu ocazia Zilei Naționale a României. În program se vor regăsi, în principal, valsuri celebre din repertoriul universal şi românesc, semnate de Johann Strauss (fiul), Johann Strauss (tatăl), Eduard Strauss, Richard Strauss, Fritz Kreisler, Iosif Ivanovici, Eugen Doga, George Grigoriu, Ciprian Porumbescu și alții.
Opera Națională București încheie ediția din 2023 a ciclului de conferințe SCENA GÂNDIRII cu un eveniment special, dedicat Zilei Naționale, care îl va avea ca invitat pe Președintele Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop.
|
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
August 2024
Categories |