Orchestra Filarmonicii George Enescu va susține două concerte simfonice sub bagheta renumitului dirijorului Nicolas Simon, pe 20 și 21 martie, evenimente ce marchează Ziua Internațională a Muzicii Vechi și aniversarea nașterii lui Johann Sebastian Bach, supranumit Părintele Muzicii. Serile vor debuta cu rafinamentul baroc al Concertului în mi major pentru vioară și orchestră de coarde, BWV 1042 de Bach, urmat de romantismul intens al Concertului pentru vioară în sol minor, op. 26 de Max Bruch. Solista celor două concerte va fi Mihaela Martin, una dintre cele mai apreciate violoniste ale generației sale. Programul se va încheia cu Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98 de Johannes Brahms, considerată apogeul simfonismului brahmsian.
Biletele sunt disponibile pe www.oveit.com sau direct la linkul https://oveit.com/hub/org/l7PDAr7y, iar întregul calendar al Stagiunii 2024/2025 poate fi văzut aici https://filarmonicaenescu.ro/ro/evenimente .
0 Comments
În perioada 20-22 martie, pe prima scenă lirică a României, vor putea fi admirați o serie de soliști de talie internațională invitați să performeze în operele Samson și Dalila de Saint-Saëns, Turandot și La Bohème de Puccini. Astfel, joi, 20 martie, rolul Musetta din opera La Bohème de Giacomo Puccini este interpretat de soprana braziliană Cláudia Azevedo. Mezzosoprana franceză Clémentine Margaine este distribuită, vineri, 21 martie, în rolul Dalila din opera Samson și Dalila de Camille Saint-Saëns. Sâmbătă, 22 martie, tenorul azer Yusif Eyvazov va putea fi admirat în rolul Calaf din Turandot de Giacomo Puccini.
Misterele din Manderley se întorc pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” 3/17/2025 Pregătiți-vă să pășiți din nou în atmosfera misterioasă a conacului Manderley Spectacolul ℝ𝕖𝕓𝕖𝕔𝕔𝕒, inspirat de celebrul roman al lui Daphne du Maurier, revine pe scenă în luna aprilie pentru noi reprezentații pline de suspans, emoție și rafinament. Datele spectacolelor: 5 și 6 aprilie 2025 Nu ratați această ocazie de a descoperi (sau redescoperi) povestea captivantă a noii doamne de Winter și a secretelor ce bântuie Manderley. Lucia di Lammermoor și Callas – Oana Pellea, la mijloc de martie pe scena Operei Naționale București3/12/2025 În săptămâna 10-16 martie 2025, Opera Națională București continuă celebrarea artistică a fascinației eternului feminin, prin montarea unor spectacole având această tematică dedicată, precum Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti (12, 13 și 14 martie) și Callas – Oana Pellea de Terrence McNally (15 martie).
Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu vor concerta pe 13 și 14 martie sub bagheta dirijorului francez Jérémie Rhorer. Solista celor două concerte vocal-simfonice, violonista Alexandra Conunova, va interpreta Simfonia spaniolă pentru vioară și orchestră, op. 21 de Edouard Lalo, o lucrare inspirată de ritmurile și melodiile iberice. Programul concertelor va fi completat de faimosul poem vocal-simfonic Isis de George Enescu și de simfonia coregrafică Daphnis și Chloe (Suita I și II) de Maurice Ravel.
Biletele sunt disponibile pe www.oveit.com sau direct la linkul https://oveit.com/hub/org/l7PDAr7y, iar întregul calendar al Stagiunii 2024/2025 poate fi văzut aici https://filarmonicaenescu.ro/ro/evenimente . Opera Națională București prezintă duminică, 30 martie 2025, ora 18:30, premiera absolută a operei Procesul lui Eichmann de Gil Shohat, un libret (în două acte si 66 de scene) bazat pe piesa omonimă de teatru a dramaturgului israelian Motti Lerner. Regia poartă semnătura lui Erwin Şimşensohn, scenografia lui Dragoș Buhagiar, conducerea muzicală îi aparține lui Daniel Jinga. Cu participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București. Inițiatorul și susținătorul realizării operei „Procesul lui Eichmann” în România este doamna Tova Ben-Nun Cherbis, președinte și fondator al Fundației Magna Cum Laude-Reut și al Complexului Educațional Laude-Reut.
Emblematicul Ateneu Român, renumit pentru acustica sa extraordinară, va găzdui și în acest an două importante serii de concerte din cadrul Festivalului Internațional George Enescu: Seria Concertelor de la Ateneu (după-amiaza) și seria Concertelor de la Miezul Nopții. Abonamentele sunt puse în vânzare pe platforma eventim.ro.
Agenda culturală a lunii martie readuce în atenţia publicului ieşean opereta “Văduva veselă 2.0,” iar reprezentaţia programată pe 16 martie pe scena Operei Naţionale din capitala Moldovei este prilej de reîntâlnire cu tenorul Ştefan von Korch. Îndrăgitul solist revine în rolul Camille de Jolidon, personaj şarmant şi romantic pe care l-a interpretat şi în montarea din 2016 a îndrăgitei operete. Ambele montări poartă emblematica semnătură regizorală a maestrului Andrei Şerban.
Pe 11 februarie, George Balint (n. 1961- d. 2019) ar fi împlinit 64 de ani. Compozitor, dirijor și teoretician de anvergură, s-a impus în comunitatea muzicienilor și a intelectualilor din România prin personalitatea sa marcantă. Plecat prea devreme dintre noi, compozitorul ne-a lăsat lucrările sale, în care investea meșteșug, emoție și idei, într-un echilibru remarcabil. Nu a ales calea riscului explorărilor muzicale de tip experimental, de avangardă ci o cale de mijloc între tradiție și o actualitate auto-filtrată pe care a transformat-o în stil personal.
Luna martie este dedicată musicalului la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”. Instituţia întâmpină primăvara cu celebrul “My Fair Lady”, continuă cu efervescentul - “Kiss Me, Kate!” şi încheie luna femeii cu premiera musicalului pop-rock “Romeo şi Julieta,” programată pe 27, 28, 29 şi 30 martie.
Iubitorii de operetă şi musical au şansa să îşi planifice şi în avans agenda culturală, programul stagiunii curente fiind deja parţial disponibil pe Opereta.ro şi Tickestore.ro. Programul detaliat pentru luna martie este disponibil mai jos, dar şi pe site-urile mai sus menţionate. |
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
August 2024
Categories |