Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru La steaua… primul spectacol din seria Cuvinte, necuvinte... poate fi văzut la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale pe 15 decembrie 2022, ora 20.00. Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu vor recita sub semnul lui Ion Caramitru, în ambianţa muzicală creată de Cătălin Răducanu, într-un spectacol unic de poezie şi muzică ale cărui taine vă lăsăm să le descoperiţi atunci. Horaţiu Mălăele : ”Poezia este felul omului de a zbura. Sau. Locuim împreună în acest spectacol pentru că noi credem, ca și dumneavoastră, că poezia este felul omului de a zbura. Sau. Actorul și Poezia sunt neamuri. Sau. Ovidiu Genaru spune că „o lume fără poezie e sortită frigului”. De acord”.
Emilia Popescu : „Poezia e visul cel mai ascuns al omului”. Pornit de la o idee de Ovidiu Miculescu, acest proiect este un act de restituție și un demers de susţinere a unui domeniu cultural marginalizat în contemporaneitate, adăugând poeziei arta actorului, rostirea, muzica şi imaginea. Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, regia muzicală Oltea Şerban-Pârâu, video Virgil Oprina. În centrul acestei seri eveniment se vor afla versuri din creaţia lui Mihai Eminescu, dar şi a altor poeţi români precum Nichita Stănescu, Ştefan Augustin Doinaş, Emil Brumaru şi nu numai, pe o selecţie centrată în jurul unei teme – dragostea. Cei aflaţi pe scenă vor intra într-un dialog imaginar cu Ion Caramitru, prezent în proiecția ultimei filmări realizate de acesta pentru proiectul Aplauze pentru poet. Vă invităm să participați la o seară de excepție, prima dintr-o serie pe care o dorim continuată la Teatrul Național I.L. Caragiale, a cărui menire este, printre altele, și aceea de a cultiva gustul spectatorilor pentru cuvintele frumos rostite. Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, precum şi online, pe platforma www.mystage.ro.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
August 2024
Categories |