Cercul de teatru AGIR - ImpACT ART vă propune comedia în 3 acte "Doctori de femei" după adaptarea lui Emanuel Pârvu a piesei lui Georges Feydeau "Tailleur pour dames", care se joacă cu același succes pe toate scenele lumii încă de la prima sa reprezentație în 1886.
0 Comments
Creatorul de Teatru - Marcel Iureș a cucerit publicul maghiar la Festivalul Theatre Olympics5/24/2023 Participarea în premieră a Teatrului Național I.L. Caragiale din București la Festivalul Internațional Theatre Olympics, care s-a desfășurat anul acesta în Ungaria, a fost încununată de succes, atât la publicul maghiar, cât și la critica de specialitate.
Spectacolul “Bătrâna şi hoţul’ cu Rodica Mandache şi Marius Manole are premiera pe 12 iunie5/23/2023 Rodica Mandache și Marius Manole anunță o nouă premieră: spectacolul Bătrâna și Hoțul se va juca pentru prima oară pe 12 iunie în București și va fi găzduit la TNB - Sala Studio. În direcția de scenă a lui Radu Ghilaș, Rodica Mandache, Marius Manole și Alin Aronovici se întrec în situații și replici savuroase, intr-o comedie polițistă ce va ține publicul în suspans. Un hoț tânăr, naiv și romantic intră într-un muzeu să fure o capodoperă. Custodele muzeului e o doamnă bătrână cu o energie atomică. Urmează o luptă îndârjită și până în ultima secundă nu știm „cine câștigă”. Doamna Rodica Mandache spune: „Voi juca într-un spectacol care va fi gata în 3 săptămâni. El a venit dintr-un ZBOR ÎN MEMORIE unde am găsit-o pe acea mare actrița Irina Răchițeanu–Sirianu. Ultimul ei spectacol este o comedie tragică, nu-i spun titlul până la premieră pentru ca sunt superstițioasă. Voi juca un rol frumos am si un partener grozav. În fiecare dimineață mă-ntreb cum de-am pus mâna pe el când el e disputat de toată „floarea cea vestită a mărețului apus”. Cu ocazia celebrării a 100 de ani de la nașterea regizorului Liviu Ciulei, de care este profund legată istoria Teatrului Bulandra, tinerii regizori sunt invitați să redescopere și să reinterpreteze Cum vă place, piesa lui Shakespeare care, în punerea în scenă a lui Ciulei din 1961, a marcat un moment esențial pentru regia modernă românească.
Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București va participa, sâmbătă, 20 mai 2023, la Festivalul Internațional „Theatre Olympics”, cea mai amplă manifestare dedicată teatrului din acest an, cu spectacolul „Creatorul de teatru”, cu Marcel Iureș în rol titular.
Țara gazdă a celei de a 10-a ediții, jubiliare, a Theatre Olympics 2023 este Ungaria, fiind vorba despre un eveniment itinerant. Fondatorul lui este regizorul grec Theodoros Terzopoulos, președinte al Comitetului Internațional al Festivalului Theatre Olympics. Pe 13 mai, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București se alătură ediției de anul acesta a evenimentului „Noaptea Muzeelor”, cu expoziția „Regina Maria la Teatru”.
Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti anunţă premiera piesei Casa curată de Sarah Ruhl, un spectacol de Felix Alexa în care actorii Irina Movilă, Ana Ciontea, Richard Bovnoczki, Sandra Ducuţă, Lamia Beligan întruchipează personajele cunoscutei autoare americane. Scenografia este semnată de Ştefan Caragiu.
Primele reprezentaţii vor avea loc în zilele de 13, 14, 17 şi 24 (premiera) mai, de la ora 20.00, pe scena Sălii Pictura. În premieră pe scena ATELIER a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, PERPLEX - piesa unuia dintre cei mai jucați autori germani contemporani, Marius von Mayenburg!
După succesul anului trecut, la care au participat peste 3000 de persoane, Teatrul de Animație Țăndărică va organiza o serie de evenimente și la ediția din 2023 „Noaptea Muzeelor”, din data de 13 mai. Acest eveniment este sărbătorit la nivel național și local și propune publicului expoziții, intervenții artistice, proiecții, dans, teatru și concerte. Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, evenimentul este organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România. Sâmbătă, 13 mai, la sediul din strada General Eremia Grigorescu nr. 24, Teatrul Țăndărică a pregătit următoarele evenimente: 18:00 – 23:00 Muzeul Itinerant Perpetuum Țăndărică constă într-o prezentare interactivă artistică a patrimoniului Teatrului de Animație Țăndărică. Aici, păpușile sunt atent alese dintr-o istorie de peste 77 de ani a teatrului și marchează principalele repere în evoluții teatrului de animație din România, rememorând atât artiştii cât și personajele ce au consacrat această artă. Totodată sunt prezentați pașii de construcție a unei păpuși sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, la produsul final – păpușa sau marioneta, obiect de joc și operă de artă. 20:00 Cui i-e frică de Bau -Bau? Scenariul, regia, scenografia, ilustrația muzicală, light design: Ivica Šimić Păpuși și costume: Emilia Furduiu Coregrafia: Violeta Dincă Fotografii: Andrei Roșianu Vârsta: 4+ Durata: 50 min. Distribuția: Olga Bela, Dan Codreanu, Ana – Maria Bălescu, Adrian Alexandru Neculcea Totul este un joc, cu puține cuvinte, cu mișcare, muzică și dans, care apelează la puterea de imaginație a copiilor și care are ca scop să demitizeze unele dintre cele mai comune temeri, să demonstreze că frica este parte integrantă a vieții se zi cu zi, dar că putem scapă de ea glumind, luând-o în șagă. Comunicarea dintre scenă și public este sinceră, directă, ritmul este alert, iar concluzia de final este că Bau-Baul este prietenul de care nu trebuie să ne mai fie frică. Accesul la toate evenimentele este gratuit
Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați: Teatrul de Animație Țăndărică Consultant Artistic: Miruna Simian, [email protected] Website: www.teatrultandarica.ro Facebook: www.facebook.com/teatrultandarica Telefon: 021.316.30.03 |
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
August 2024
Categories |