După mai bine de 60 de ani de carieră, actrița Adela Mărculescu vine în fața publicului cu o carte de povești și amintiri, „Adela - Tot ce mi-am dorit”, un volum care va fi lansat sâmbătă, 10 iunie, de la ora 11.00, în foaierul Tapiseria, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național I.L. Caragiale din București.
Marea actriță, acum în vârstă de 84 de ani, va fi însoțită în acest demers de numeroase personalități ale vieții culturale, de la ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, la scriitorul Dinu Săraru, fost director al Teatrului Național și autor al prefeței cărții, dar și actori ai TNB, printre care Marius Bodochi (Director Artistic al teatrului) și Dan Puric, sau regizorul Puiu Șerban și actorul și regizorul Dan Tudor, alături de numeroși alți colegi de scenă. Despre Adela Mărculescu s-au spus multe de-a lungul timpului, iar regizoarea Alice Barb a sintetizat perfect în câteva fraze complexa personalitate a marii actrițe: „O femeie talentată, frumoasă, entuziastă, generoasă şi mai ales tânără, mereu tânără. O femeie elegantă, cu o voce superbă şi o dicţie impecabilă care te poate face să plângi şi să râzi în acelaşi spectacol, demonstrând că este o profesionistă a emoţiei. O femeie care a traversat epocile şi modele cu graţie şi eleganţă, devenind o constantă a Teatrului Naţional. O actriţă minunată şi un om rar. Iată de ce orice aş scrie despre Adela nu se poate încheia decât cu acelaşi cuvânt: ADMIRAŢIE”. Cartea „Adela - Tot ce mi-am dorit” este scrisă de Ion Moldovan și publicată de Editura Ecou Transilvan din Cluj Napoca. Cu prilejul lansării de sâmbătă, 10 iunie, actrița Adela Mărculescu va susține și o sesiune de autografe în foaierul Sălii „Ion Caramitru”.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
August 2024
Categories |