Republika Kritica
  • Acasa
  • Cine suntem?
  • Rubrici si articole
    • Loggia cu filme
    • Din teatru adunate
    • Muzici si miscari
    • Literare si literati
  • Ganduri, pareri, poezii
  • Stiri cu dichis

Stiri cu dichis - comunicate de presa, anunturi culturale

Sunetul Iubirii a învins vacarmul cotidian de ziua lui George Enescu

8/20/2021

0 Comments

 
Picture
Pe stradă, în  piațeta din fața teatrului Odeon, în Piața George Enescu, în teatre, la bibliotecă, în benzinării, în hipermarket, în mall-uri, restaurante și cafenele, în clinici, pe platforme digitale, pe mai multe canale de televiziune și de radio s-a auzit astăzi, simultan, Balada lui George Enescu, într-o transmisiune menită să celebreze 140 de ani de la nașterea Maestrului.
​

Evenimentul inedit, organizat în premieră, la inițiativa Festivalului George Enescu, a urmărit să-l sărbătorească pe compozitor fără cuvinte mari, prin ceea ce ne-a lăsat el mai de preț și a iubit mai mult – muzica. Proiectul s-a intitulat #SunetulIubirii, tocmai pentru că, pentru George Enescu, „A crea înseamnă a iubi – căci muzica este iubire sau nimic”. 
Picture
Balada s-a viralizat organic în mediul online, unde a fost distribuită de faimosul violonist David Garrett, președintele României, Klaus Iohannis, ambasade, public din țară și din străinătate. Până la ora 19, aproximativ 3500 de persoane au ascultat Balada pe site-ul Festivalului și 2100 pe Facebook. De asemenea, pe platforma socială au fost 90.700 de vizualizări și 3400 de interacțiuni.
​
Datorită reacțiilor pozitive primite, organizatorii au decis să păstreze pe canalele Festivalului interpretarea Baladei de către David Garrett, împreună cu Filarmonica din Monte Carlo, care a fost transmisă în proiectul #SunetulIubirii. Balada de Enescu poate fi urmărită pe site-ul Festivalului și pe pagina sa de Facebook.
Picture
Aproape 50 de organizații media, instituții și companii comerciale au anunțat Festivalul Enescu în legătură cu implicarea în proiect.
​
În București, Balada s-a auzit la Primăria Municipiului București, în calitate de co-producător al Festivalului Enescu; Biblioteca Metropolitană București (în toate cele 28 de biblioteci și în sediul central); Muzeul Național al Literaturii Române; Centrul de Proiecte Culturale al municipiului București - ARCUB – în Hanul Gabroveni (Sala Mare și Pasaj) și Parcul Colțea; Teatrul de Animaţie Țăndărică; Teatrul Ion Creangă; Teatrul Odeon; Muzeul Municipiului Bucureşti – în Palatul Suțu și Casa Filipescu-Cesianu (Muzeul Vârstelor); Circul Metropolitan București, inclusiv în chapiteaul (cortul) Circului din Parcul Izvor. Balada va putea fi ascultată și în Piața George Enescu, datorită Centrului de Creație, Artă și Tradiție al municipiului București - CREART și în parcul din fața Teatrului Odeon.
Picture
Mai multe canale media au dus muzica lui George Enescu la audiențe diverse, din toată țara, modificându-și programul zilnic în onoarea marelui compozitor. Balada lui Enescu a fost ascultată la posturile co-producătorilor Festivalului Enescu - TVR 1, TVR 3, TVR Internațional, TVR Moldova, Radio România Actualități, Radio România Muzical, Radio România Cultural; în programele și pe site-urile partenerilor media principali ai Festivalului – RFI România, Europa FM, PRIMA TV și Deutsche Welle România; la partenerii media Antena 3, urban.ro și www.româniapozitivă.ro; pe site-ul Metropolis și la Radio Trinitas, precum și pe mai multe canale TV și radio din Sibiu și din Cluj.
​
Balada a fost difuzată de canalele digitale interne ale Raiffeisen Bank, în stațiile Rompetrol, în clinicile SANADOR, în magazinele CORA din București și din țară – Ploiești, Constanța, Bacău, Cluj, Drobeta Turnu Severin; în Sibiu - Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Habermann Markt, CineGold, Romgaz (radio intern), Eveniment FM & TV, Sweet FM & TV, Radio Ring, Hochmeister, Atrium Cafe, Kulinarium, Einstein Cafe; la Cluj: Iulius Mall, Radio România Cluj, lanțul de restaurante Marty (Marty Westside, Marty City, Marty Piața Muzeului, Marty Plaza).


Informații suplimentare

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.  

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Puteți găsi informații despre procedura de achiziționare, precum și de condițiile de acces pe site-ul Festivalului, secțiunea Bilete.  Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Archives

    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    March 2023
    February 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021

    Categories

    All
    Carte
    Eveniment
    Event
    Humanitas
    Lectura
    Live
    Online

    RSS Feed

    Pentru orice intrebare,
    ​contacteaza-ne la office@republikakritica.ro
  • Acasa
  • Cine suntem?
  • Rubrici si articole
    • Loggia cu filme
    • Din teatru adunate
    • Muzici si miscari
    • Literare si literati
  • Ganduri, pareri, poezii
  • Stiri cu dichis