Păzitoarea crocodilului, de Katrine Engberg (trad. Iulia Dromereschi)
O tânără este ucisă cu brutalitate în apartamentul ei. Pe chip îi sunt săpate linii care formează un model straniu. Polițiștii Jeppe Kørner și Anette Werner primesc cazul și stabilesc rapid o legătură între victimă, Julie Stender, și proprietara apartamentului în care locuia, Esther de Laurenti. Lui Esther îi place cam mult să bea și dă petreceri nebune cu prietenii ei artiști. Se dovedește că Esther este și scriitoare în curs de afirmare – iar când Julie apare ca victimă a unei crime în manuscrisul încă neterminat al romanului, legătura dintre ficțiune și realitate devine mai neclară și mai periculoasă. Dar rolul lui Esther în acest scenariu încurcat nu este tocmai limpede. Este ea ucigașul, sau este la rândul ei victimă într-un joc bolnav al răzbunării? Anette și Jepe trebuie să se cufunde în trecutul celor două femei ca să descopere identitatea crudului păpușar care trage sforile. Un roman de debut tensionat, plin de calități literare.
0 Comments
Expoziție de fotografie inaugurată cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Italiene 2021 În perioada 2 iunie – 1 august 2021, pe gardul Muzeului Național de Artă al României – aripa Kretzulescu, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Muzeul Național de Artă al României, Asociația Presei Străine din Italia, Kaufland România și Hubart Agency – Focșani, cu patronajul Ambasadei Republicii Italiene în România, Ambasadei României în Republica Italiană și Institutului Italian de Cultură din București și în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Sheraton Bucharest Hotel, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Librăria Pavesiana din București, prezintă expoziția de fotografie „LOCKDOWN ITALIA – văzut de presa străină”.
Între 25 mai și 7 iunie vino cu noi în căutarea celor mai valoroase texte ale umanității! Urmărește-ne pe pagina de Facebook și vei afla care sunt acele titluri care au influențat istoria gândirii de-a lungul timpului.
Yeon-Min Park din Coreea de Sud este marea câștigătoare a Finalei de Pian, în Gala de închidere a Concursului Enescu Yeon-Min Park a câștigat marele premiu al secțiunii de pian la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 3 în re minor pentru pian și orchestră op. 30 de Rahmaninov, duminică, 23 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Adela Liculescu din România, iar locul al treilea i-a revenit lui Marcin Wieczorek din Polonia.
Adela Liculescu (România), Yeon-Min Park (Coreea de Sud) și Marcin Wieczorek (Polonia) s-au calificat în Finala Secțiunii de Pian a Concursului Internațional George Enescu 2020/2021. Rezultatele au fost anunțate vineri seară de juriul de specialitate format din Cristina Ortiz (Președinte), Dana Borșan, Hyoung-Joon Chang, Philippe Dinkel, Peter Jablonski, Andrei Pisarev, Roland Pöntinen, Josu de Solaun și Zhe Tang.
În Semifinala care a avut loc vineri, 21 mai, la Ateneul Român, au participat 8 tineri din 7 țări: Jack Campbell (Marea Britanie), Salih Can Gevrek (Turcia), Nikolai Kuznetsov (Rusia), Hoyel Lee (Coreea de Sud), Adela Liculescu (România), Yeon-Min Park (Coreea de Sud), Chun Lam U (Hong Kong) și Marcin Wieczorek (Polonia). Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.
Joi, 20 mai, începînd cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Librăria Humanitas de la Cişmigiu: facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu și Editura Polirom: facebook.com/ polirom.editura, va avea loc o dezbatere pe marginea volumului Despre simțul vieții. Întrebări, perplexități, credințe de Ștefan Afloroaei, recent apărut în colecția „Plural M” a Editurii Polirom.
Invitați: Aurel Codoban George Bondor Moderează Cornel Moraru Miercuri, 19 mai, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Istoria Insulei de Evgheni Vodolazkin, recent apărut în traducerea Adrianei Liciu în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu. Deopotrivă parabolă și meditație asupra timpului, noua carte a lui Evgheni Vodolazkin ne poartă prin mai multe secole de istorie a Insulei, o țară imaginară aflată sub semnul unei profeții misterioase, în care Evul Mediu se împletește cu prezentul, destinele popoarelor cu cele personale, tragicul cu grotescul și ironia blândă.
Participă: Ioana Pârvulescu, scriitoare, Tania Radu, critic literar și Cristian Pătrășconiu, jurnalist. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction. Tassilo Probst (Germania), Valentin Șerban (România) și Jaewon Wee (Coreea de Sud) s-au calificat în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2020/2021. Rezultatele au fost anunțate luni seară de juriul de specialitate format din Dmitry Sitkovetsky (Președinte), Remus Azoiței, Koichiro Harada, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Eduard Schmieder și Krzysztof Wegrzyn.
Discuție despre adolescență și adicție și despre o carte de o sinceritate totală, „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F
Noi, copiii din Bahnhof Zoo de Christiane F este una dintre acele cărți care nu te lăsa indiferent. Adicția în rândul adolescenților este văzută din interiorul unei povești de viață reale. Cum te afunzi într-o experiență traumatizantă, consumul de heroină, din dorința de a aparține, de a simți că ești important pentru cei din jur și că ceea ce trăiești are o intensitate ieșită din comun? Și ce șanse ai cu adevărat să o poți depăși? |
Archives
June 2024
Categories |