Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban.
Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea tablou: Sălbaticii din America. Spectacolul Indiile Galante de Jean-Philippe Rameau este regizat de Andrei Șerban, iar scenografia poartă semnătura Marinei Drăghici. Interpretează soliști invitați alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei Naționale din Iași, sub bagheta dirijorală a maestrului Adrian Morar. Biletele pot fi achiziționate online pe: https://operanb.ro/spectacol/indiile-galante-bucharest-opera-festival/#01072022
0 Comments
Opera Națională București prezintă duminică, 3 iulie, ora 19:00, spectacolul de balet „Între două lumi”. Spectacolul este susținut de către artiștii refugiați din Ucraina, pe care opera bucureșteană i-a primit în propria familie încă de la izbucnirea războiului, alături de balerini ai casei și invitați. Evenimentul încununează programul de studii la care au participat balerinii refugiați, susținut de Opera Națională București și inițiat de către Ministerul Culturii.
Ultimele bilete la Bucharest Opera Festival, evenimentul verii la București, 24 iunie – 2 iulie 20226/29/2022 Bucharest Opera Festival este evenimentul care se deschide în acest week-end la Bucureşti pe scena Operei Naţionale cu superproducţia Don Giovanni a teatrului gazdă în regia lui Andrei Şerban şi aduce pe scena bucureşteană în perioada 24 iunie – 2 iulie o desfășurare de forțe ce include 9 spectacole de operă, operetă şi balet programate în 9 seri consecutive, aducând în prim plan 9 orchestre, 7 coruri mixte, 1 cor de copii, 2 companii de balet, zeci de soliști și dirijori de top ai scenei muzicale actuale, în total aproape 1500 de muzicieni, balerini şi personal artistic şi tehnic prezenți pe scenă, în fosă şi în culise pentru un regal artistic fără precedent.
Bucharest Opera Festival are potenţialul de a deveni un eveniment anual şi va oferi publicului bucureştean ocazia de a cunoaşte toate instituţiile cu rang de operă naţională din România din subordinea Ministerului Culturii (Opera Națională Română Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Națională Română Iaşi, Opera Națională Română Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca şi Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”), cărora li se alătură Opera Română Craiova şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău. Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București. Mefistofele pe 28 iunie pe scena BUCHAREST OPERA FESTIVAL, cu Opera Română Craiova
Opera Română Craiova va participa la Bucharest Opera Festival cu spectacolul „Mefistofele” de Arrigo Boito. Reprezentația va avea loc marți, 28 iunie, ora 19:00, pe scena Operei Naționale București. Soliști de prim rang în arta lirică mondială vor putea fi ascultați în opera „Mefistofele” de Arrigo Boito, spectacolul Operei Române Craiova. Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București. Opera Națională Română din Cluj-Napoca va participa la Bucharest Opera Festival cu unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet din repertoriul instituției: ZORBA de MIKIS THEODORAKIS și LORCA MASSINE. Luni, 27 iunie, ora 19:00, ZORBA va cuceri scena și inimile cu magnetismul său inegalabil, în versiunea soliștilor și Ansamblului de balet ale Operei clujene, sub semnătura coregrafului american Lorca Massine.
Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București. Opera Națională București în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 a Municipiului București prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” prezintă joi, 23 iunie, ora 18:30, spectacolul cu opera „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Andrei Șerban. Costumele sunt creația Corinei Grămoşteanu, iar decorul și luminile îi aparțin lui Andrei Șerban. Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale București evoluează sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
Următoarea reprezentație a titlului va avea loc vineri, 24 iunie, ora 18:30, și va deschide prima ediție a Bucharest Opera Festival. „La serva padrona”, în regia lui Silviu Purcărete, la Bucharest Opera Festival, pe 29 iunie6/15/2022 Opera Națională Română din Timișoara invită publicul la spectacolul de operă bufă „La serva padrona”, de Giovanni Battista Pergolesi, miercuri, 29 iunie 2022, de la ora 19.00, în cadrul primei ediții a Bucharest Opera Festival, care va avea loc în Sala de spectacole a Operei Naționale București.
Regia artistică este semnată de Silviu Purcărete într-un cadru scenografic realizat de Dragoș Buhagiar iar conducerea muzicală este asigurată de Mihnea Ignat. Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București. Opera Națională București anunță concertul „PAPA FRANCISC – Pelerin în România, 3 ani de la vizita Apostolică”, eveniment ce va avea loc marți, 14 iunie, ora 19:00, în sala mare de spectacole.
Organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, în parteneriat cu Opera Națională București, concertul marchează împlinirea a trei ani de la vizita istorică a Papei Francisc în România, și se constituie în jurul memorabilei fraze rostite de către Suveranul Pontif, cu ocazia acestei vizite: „Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate. Dumnezeu să binecuvânteze România!”. Spectatorii vor avea ocazia să admire cu această ocazie celebrul Papamobil cu care Papa Francisc a călătorit pe meleagurile țării, care va fi expus pe esplanada ONB, iar în foaierul operei se va regăsi Tronul Papal, folosit de către Suveranul Pontif în timpul Sfintei Liturghii de la Blaj din 2 iunie 2019, în cadrul căreia au fost beatificați 7 episcopi greco-catolici. Tronul Papal a fost realizat din lemn luat din fostele închisorile comuniste, unde au suferit preoți și episcopi martiri. Programul artistic include extrase de muzică liturgică catolică din marile capodopere ale genului liric. Momente de muzeistică muzicală din creaţia compozitorilor: Puccini, Mascagni, Gounod, Verdi, Mozart, Caccini. Vor interpreta soprana Veronica Anușca, Corul Operei Naționale București și pianista Liliana Mareș. Conducerea muzicala îi aparține maestrului Daniel Jinga. La concertul festiv vor participa Nunțiul Apostolic în România, înalți prelați, preoți și demnitari din conducerea Statului. Proiectul a fost inițiat de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, responsabil Pr. Eugen Rachiteanu, regia artistică aparține domnului Dan Michael Schlanger. Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București. Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Ballet Magazine, Mediatrust Sâmbătă, 11 iunie, la ora 11.00, cele trei echipe finaliste ale ediției a unsprezecea a Concursului Humanitas în licee vor fi faţă în faţă la Marea Finală, care se va desfăşura în sala de conferințe a Institutului Cervantes. Finala va fi prezentată de Mihaela Dedeoglu. Trofeul și premiul cel mare vor fi înmânate de Ioana Pârvulescu. Vă invităm să încurajați din sală cele trei echipe sau să urmăriți transmisia online pe paginile de Facebook Humanitas și Concursul Humanitas în licee.
După alte trei etape în care au acumulat cele mai multe puncte, trei colegii au ajuns în marea finală a Concursului Humanitas în licee: Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov, Colegiul Național „Mihai Viteazul” București și Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu. Au fost cele mai bune echipe din 36 de licee participante la ediția 2021-2022, din 11 oraşe. |
Archives
June 2024
Categories |