MUZICA NOPȚII – de la Mozart la Schönberg. „Pierrot Lunaire”pe scena Operei Naționale București2/28/2022 Opera Națională București prezintă miercuri, 9 martie, începând cu ora 18:30, „MUZICA NOPȚII – de la Mozart la Schönberg („Pierrot Lunaire”).
0 Comments
Sărbătoarea Mărțisorului se numără printre cele mai vechi tradiții de primăvară din România, Bulgaria, Serbia și Republica Moldova și s-a răspândit pe scară largă în școlile europene care s-au alăturat proiectului de Limbă, cultură și civilizație românească, coordonat de Institutul Limbii Române din București. Marți, 1 martie 2022, la ora 17.30, în Galeria de Artă a Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti 110), va avea loc inaugurarea expoziției internaționale „Mărțișor - Legendă de primăvară”, organizată de Institutul Limbii Române din București, Accademia di Romania in Roma și Ambasada României în Italia, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Spaniei, Ambasada României în Regatul Belgiei, Ambasada României în Franța, Ambasada României în Portugalia, Ambasada României în Irlanda, Ambasada Republicii Moldova în Italia, Ambasada Serbiei în Italia, Institutul Bulgar de Cultură din Roma, Școala Bulgară din Roma, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București și Muzeul Etnografic din Belgrad.
Opera Națională București prezintă duminică, 6 martie, începând cu ora 18:30, spectacolul „Carmen” de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.
Săptămâna viitoare, în Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Tosca” de Puccini, „Carmen” de Bizet și spectacolul de balet „Corsarul” de Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al teatrului.
Spectacolul „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, programat joi, 3 martie, ora 18:30, pe scena Operei Naționale București, îi readuce în fața publicului spectator în calitate de invitați pe baritonul Florin Estefan, solist și director al Operei Naționale Române din Cluj Napoca, și pe mezzosoprana Maria Miron, solistă a Operei Naționale din Iași. Reprezentația aduce în stagiunea centenară reunirea pe scena bucureșteană a forțelor artistice ale operelor naționale din țară, alături de soliștii Operei bucureștene: soprana Crina Zancu în rolul Tatiana, tenorul Andrei Lazăr în rolul Lenski, basul Filip Panait în rolul Gremin, mezzosoprana Sorana Negrea în rolul Larina, tenorul Valentin Racoveanu în rolul Triquet și baritonul Dan Indricău în rolurile Zaretsky și Căpitanul. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.
Eric Emmanuel Schmitt
Paradisuri pierdute primul volum din ciclul romanesc STRĂBĂTÂND SECOLELE
Doru Mareș Humanitas Fiction Colecţia: Raftul Denisei Domeniu: Literatură Format: 13x20 cm Nr. pag.: 496 ISBN: 978-606-779-972-9 Preţ: 52 lei DIN 21 FEBRUARIE 2022 ÎN LIBRĂRII Miercuri, 23 februarie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Un joc și o desfătare de James Salter, recent apărut în traducerea Justinei Bandol în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu la Humanitas Fiction. Cel de-al treilea roman al lui James Salter – Un joc și o desfătare – a schimbat pentru totdeauna traiectoria carierei literare a autorului său, propulsându-l în galeria scriitorilor americani de raftul întâi. Cu acest roman, James Salter ia în stăpânire un teritoriu cu totul nou, explorând relația intens erotică dintre un tânăr american de condiție bună și o modestă vânzătoare dintr-un oraș francez de provincie. Profund liric și senzual, romanul a generat o undă de șoc în rândul publicului cititor și i-a cucerit pe critici prin stilul său.
Participă: Justina Bandol, traducătoarea romanului, Gelu Diaconu, editor coordonator O mie de semne și Angelo Mitchievici, critic literar. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction. Cătălin Mihuleac va participa pe 25, 26 și 27 februarie la un dialog cu publicul francez și două dezbateri, întâlniri care fac parte din cea de-a zecea ediție a festivalului Atlantide. Având motto-ul „Les mots du monde à Nantes”, la acest eveniment literar au fost invitați 50 de scriitori din întreaga lume, între ei și laureatul premiului Goncourt 2021. Intenția directorului artistic Alain Mabanckou este ca Nantes să devină, pe durata celor patru zile de festival, „capitala entuziasmului cultural francez și a imaginarului lumii”. Discuțiile cu autorii și dezbaterile sunt completate de întâlniri cu elevii, ateliere și expoziții, precum și de sesiuni de autografe și vor avea loc în peste 20 de spații culturale.
Săptămâna viitoare, în Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, „Faust” de Charles Gounod, „Trubadurul” de Giuseppe Verdi.
În această săptămână, în Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București, vă invităm să urmăriți spectacolul de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolele de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolul coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.
|
Archives
June 2024
Categories |