Filosofia nu este doar o disciplina intelectuala, abstracta si arida. Inca de la inceputuri, filosofia s-a preocupat de cunoastere, intelepciune, adevar, etica si iubirea de frumos, de valorile si sensurile profunde ale existentei, cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam. Cum putem sa ne folosim de mostenirea filosofiei si sa o integram in propria noastra existenta
ca mod de viata?
0 Comments
Vineri, 5 martie 2021, ora 17.00, in gradina Muzeului Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu (Bd. I.C. Bratianu nr. 2), Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, Muzeul Municipiului Bucuresti si Muzeul National „George Enescu” – cu patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Republicii Argentina in Romania, Ambasadei Republicii Austria in Romania, Forumului Cultural Austriac din Bucuresti, Ambasadei Regatului Spaniei in Romania si Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii in Romania si in parteneriat cu Galeria Tiny Griffon din Nuremberg, Floria si Wagner Arte Frumoase si Povesti – organizeaza finisajul expozitiei Leontina Vaduva si marile scene ale lumii.
Vineri, 26 februarie, ora 19.30, cu prilejul aparitiei cartii Iubire, semne si minuni.10 povestiri si a reeditarii volumului Jurnalul unei iubiri imposibile, semnate de Kaya de Vos va invitam sa vizionati dialogul dintre autoare si scriitoarea Tatiana Niculescu.
Vineri, 26 februarie, incepind cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Libraria Humanitas de la Cismigiu: facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu si Editura Polirom: facebook.com/polirom.editura, va avea loc lansarea romanului Omul din eprubeta, recent aparut in colectia „Fiction Ltd” a Editurii Polirom.
Invitati, alaturi de autor: Bogdan Cretu si Marius Mihet Modereaza Ovidiu Simonca Va invitam joi, 25 februarie, ora 19.30, la o intalnire online cu istoricii Oliver Jens Schmitt, Virgiliu Tarau, Ottmar Trasca si Andrei Pogacias, care vor discuta despre volumul O istorie a Germaniei moderne de la 1800 pana in prezent de Martin Kitchen, aparut recent in colectia „Istorie“, in traducerea lui Mugur Butuza.
Despre R.S.R. Lectia de invatamant politic, cu Ioan Stanomir si invitatii sai – dezbatere online2/19/2021 Va invitam marti, 23 februarie, ora 19.30, la o dezbatere online cu Ioan Stanomir, Cristian Preda, Angelo Mitchievici si Marian Voicu, moderata de Lidia Bodea, despre volumul R.S.R. Lectia de invatamant politic de Ioan Stanomir, recent aparut in colectia „Istorie“.
Joi, 18 februarie, incepind cu ora 19.00, Bogdan Jitea va intra in dialog cu Adrian Cioroianu si Mihai Fulger, pornind de la volumul Cinema in RSR. Conformism si disidenta in industria ceausista de film, recent aparut in colectia „Cinema” a Editurii Polirom.
Miercuri, 17 februarie, de la ora 19.30, va invitam sa vizionati lansarea volumului Jurnalul unei iubiri pierdute de Eric-Emmanuel Schmitt, aparut de curand, in traducerea lui Doru Mares, in seria de autor dedicata scriitorului francez.
Participa: Alice Nastase Buciuta, redactor-sef al revistei Marea dragoste, Cristina Stanciulescu, jurnalista si detinatoarea site-ului PeoplePerson si Horia Ghibutiu, jurnalist. Moderator: Mihaela Dedeoglu, jurnalista, realizatoarea emisiunii „Zebra“ la RFI Romania. Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook Humanitas Fiction si pe canalul YouTube Humanitas. Inregistrarea audio vor fi ulterior disponibila pe canalul SoundCloud Humanitas. c i t e s t e c a t e v a p a g i n i C U M P A R A P R I N T CU 25% REDUCERE * * Oferta valabila pana la data de 24 februarie 2021 • „O poveste magnifica despre un fiu si mama sa, legati printr-o dragoste simbiotica.“ — Dimanche Penduland intre evocarea trecutului fericit si consemnarea prezentului, cu realitatile sale inexorabile, Jurnalul unei iubiri pierdute transforma experienta mortii intr-o pledoarie pentru viata. • ERIC-EMMANUEL SCHMITT JURNALUL UNEI IUBIRI PIERDUTE Editura Humanitas Fiction, 2021 Traducere de Doru Mares Format 13x20 cm, 216 pagini Marti, 16 februarie, ora 19.00, Bogdan Raileanu va intra in dialog cu Cosmin Perta, pornind de la romanul Sa nu lasi moartea sa te gaseasca, recent aparut in colectia „Ego. Proza” a Editurii Polirom.
Evenimentul va fi transmis via ZOOM pe paginile de Facebook: Carturesti (facebook.com/Carturesti) si Editura Polirom (facebook.com/polirom.editura). Despre carte Aceasta este povestea lui Arhip, ciobanul care e posibil sa fi adus la viata balada Miorita. El porneste in transhumanta alaturi de alti trei ciobani din Muntii Vrancei spre cimpie. Pe drum, cel mai tinar dintre ei este ucis in conditii neclare. Datoria lui Arhip este acum sa-l duca pe tinarul mort inapoi in satul de munte, iar aceasta calatorie se transforma intr-o confruntare cu moartea care il face pe cioban sa-si implineasca destinul – sa dea lumii o balada si un mit fondator. Ca orice autor, Arhip e tentat sa puna in poveste experienta lui personala cu moartea. Personajele vorbesc in numele lui. Asasinarea tinarului ciobanas este doar un pretext pentru a scoate din adincul lui Arhip un eu tulburat de prezenta mortii. Bogdan Raileanu s-a nascut pe 11 iunie 1980 la Buftea. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universitatii din Bucuresti. In 2014 a participat la o serie de cursuri de scriere creativa organizate de Revista de Povestiri, sub indrumarea lui Florin Iaru si Marius Chivu. In 2015 a debutat cu o povestire in revista Iocan. A publicat volumul de povestiri Tot spatiul dintre gindurile mele (Polirom, 2017) si romanele Dintii ascutiti ai binelui (2018) si Teoria apropierii (2019). |
Archives
June 2024
Categories |