Jim Baggott, unul dintre cei mai apreciați autori britanici de cărți de știință, va prezenta cel mai recent volum publicat în limba română, „Masa. Încercarea de a înțelege materia, de la atomii grecilor la câmpurile cuantice”, într-un dialog #live #online pe care îl va purta sâmbătă, 25 septembrie, la ora 19.00 cu Vasile Decu, jurnalist de știință, coordonatorul proiectului Biblioteca Exploratorilor Moderni. Acestă carte, împreună cu cele două anterioare, „Origini. Povestea științifică a creației” și „Higgs. Inventarea și descoperirea «Particulei lui Dumnezeu»”, în care cititorii au putut descoperi un foarte bun povestitor și istoric cu un proces foarte riguros de documentare al unor subiecte complexe și pasionante ale fizicii, a fost publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, coordonată de Vlad Zografi, care, de această dată, este și traducător al volumului. Acest dialog face parte din ediția 2021 a Bucharest Science Festival.
0 Comments
Astrofizicienii se pot concentra la fel de mult asupra planetei pe care ne aflăm acum cu toții, sau cei mai mulți dintre noi, chiar dacă au vorbit mai puțin de-a lungul timpului pe această temă. Joi, 23 septembrie, la ora 19.30, dr. David Whitehouse, astrofizician și fost corespondent al secției de știință din cadrul BBC ne va ajuta să fim exploratorii pe care îi admiram în cărțile lui Jules Vernes și să cunoaștem mai bine forțele colosale din străfundurile Pământului, într-un dialog pe care îl va purta cu Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural. David Whitehouse este autor al volumului „Călătorie spre centrul Pâmîntului. Extraordinara expediție de explorare științifică în adâncurile lumii noastre”, publicat în colecția Știință a Editurii Humanitas, iar dialogul prezentat #online #live face parte din evenimentele ediției 2021 ale Bucharest Science Festival.
Vineri, 24 septembrie, începând cu ora 17.00, în Sala B.P. Hasdeu a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași (Păcurari 4), va avea loc o dezbatere pe marginea volumului Lumea incertă a cotidianului de Sorin Alexandrescu, recent apărut în colecția „Plural M” a Editurii Polirom.
Invitați, alături de autor: Matei Bejenaru Bogdan Crețu Călin Ciobotari (moderator) Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).
Deschidem toamna literară 2021 la Humanitas Fiction cu noi evenimente alături de cititori!
Miercuri, 15 septembrie, ora 19.00 pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45) vă invităm să participați la lansarea romanului Iubirea nu e un vers liber de Susana Fortes, recent apărut în traducerea Cornelei Rădulescu în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu. Iubirea nu e un vers liber de Susana Fortes este povestea unei pasiuni, o carte cu accente de roman politic ce ne transportă într-un moment irepetabil: Madridul anului 1935, plin de lumini și umbre. Cu atmosferă glamour și boemă artistică, Iubirea nu e un vers liber ne aduce în prim-plan o poveste de dragoste spectaculoasă, în pragul izbucnirii Războiului Civil Spaniol, ce îi are ca protagoniști pe profesorul Álvaro Díaz-Ugarte și pe Kate Moore, o tânără americană tenace sosită în Madrid pentru a studia literatura spaniolă. Vor vorbi despre carte Sandra Ecobescu, președinte Fundația Calea Victoriei, Dana Pîrvan, critic literar și Cornelia Rădulescu, traducătoarea romanului. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction. Editura Polirom vă recomandă cele mai recente titluri de nonficțiune, pe care le puteți găsi deja în librării sau care vor fi disponibile pînă la finalul acestei luni, volume apărute în ediție cartonată, autori români, dar și autori traduși și citiți în toată lumea.
|
Archives
June 2024
Categories |