Pe 11 martie, de la ora 16:00, invitat la SCENA GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București va fi Theodor Paleologu, eseist, diplomat și profesor, într-un dialog despre educație și democrație, alături de Daniel Nica. Întâlnirea va aduce în prim-plan rolul disciplinelor umaniste în formarea unei viziuni mature asupra societății și în cultivarea spiritului civic.
0 Comments
Palatul Culturii din Iași va găzdui, pe 25 februarie 2025, de la ora 19:00, un recital extraordinar susținut în Holul de Onoare de pianistul Sergiu Tuhuțiu. Evenimentul face parte din seria ineditelor Concerte la Palat. Biletele se găsesc la casieria Ateneului Național din Iași și online aici: Concert la Palat | Chopin 215 | Sergiu Tuhuțiu - Ateneu Iași Recitalul marchează 215 ani de la nașterea marelui compozitor romantic Frédéric Chopin și aduce în fața publicului ieșean un program muzical care îmbină creații ale lui Chopin cu lucrări ale altor compozitori celebri. O selecție impresionantă de lucrări, de la hipnotica Sonată a Lunii de Beethoven, până la electrizanta Fantaisie Impromptu de Chopin, alături de piese de Bach Marcello, Handel sau Scarlatti, toate interpretate de un artist care a cucerit scene de la Hollywood la Londra. ” Îmi face o deosebită plăcere să mă întorc la Iași cu ocazia acestui recital Chopin. Am o amintire foarte plăcută de la recitalul precedent și mă bucură reîntâlnirea cu publicul ieșean care mi s-a părut cald, atent și plin de curiozitate.”(pianistul Sergiu Tuhuțiu) Sergiu Tuhuțiu nu este doar un pianist clasic, el este un creator de experiențe muzicale complete. După ce a studiat la cele mai prestigioase conservatoare din Europa și a obținut Artist Diploma la Royal College of Music din Londra, artistul și-a extins orizonturile în producție muzicală la celebrul Abbey Road Institute. Cu proiectul său de mare succes Chopin Meets Broadway, Tuhuțiu a demonstrat că muzica clasică poate fi reinventată pentru publicul secolului XXI. Colaborarea sa cu Peisha McPhee a făcut furori în Hollywood și New York, aducând un suflu nou în interpretarea muzicii clasice. Pe 17 februarie 2025 a susținut, alături de mezzosoprana Ruxandra Donose, un extraordinar recital la Ateneul Român, care a încheiat turneul început în decembrie anul trecut, Melodie, Dor, Magie. Recitalul de la Palatul Culturii din Iași, care marchează 215 ani de la nașterea lui Chopin, este șansa perfectă de a experimenta virtuozitatea și creativitatea unui artist român care a reușit să cucerească scene internaționale și să redefinească granițele dintre genurile muzicale. Program muzical: Scarlatti - Sonata K.213 în re minor Bach-Marcello - Adagio Chopin - Fantaisie Impromptu Op. 66 Beethoven - Sonata lunii P. I Chopin - 5 Valsuri Handel - Minuet în sol minor Paderewski - Nocturnă Op. 16 No. 4 Chopin - 2 Nocturne Chopin - Balada I Op. 23 Biografie:
Pianistul Sergiu Tuhuțiu a absolvit studiile de licență la Universitatea Națională de Muzică din București în 2006 și două programe de Masterat în interpretare pianistică la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Stuttgart și la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În 2011 primește o bursă de studii și se stabilește la Londra, iar în iulie 2013 este distins cu Artist Diploma la Royal College of Music. În anul 2018 obține diploma de Advanced Music Production and Sound Engineering la Abbey Road Institute din Londra, iar în 2022, titlul de doctor din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Sergiu Tuhuțiu este un artist plurivalent care în afara activității concertistice compune muzică clasic-minimalistă, muzică de film sau pop-jazz cu influențe electronice, face fotografie, producție muzicală, inginerie de sunet, scrie poezie și eseu. Este deopotrivă pasionat de sunet și de artele vizuale. Este fondator și președinte al asociației Lipatti Music Production și inițiatorul proiectelor In Memoriam Dinu Lipatti, Piano Colours și Leading Young Musicians. În 2015, Sergiu Tuhuțiu împreună cu cântăreața americană Peisha McPhee au lansat un nou proiect de duet muzical crossover numit Chopin Meets Broadway. Acest spectacol unic a devenit curând popular, având debutul la Hollywood în octombrie 2016. Au urmat alte spectacole în Europa, New York și California, având invitați de renume precum actrița și cântăreața Katharine McPhee și violoncelista Bingxia Lu. Sâmbătă, 15 martie, de la ora 18:00, Biserica Anglicană din București va găzdui concertul „Scrisoare de dragoste”, susținut de soprana Cleopatra David și cvartetul de coarde alcătuit din membri ai Filarmonicii George Enescu. Efervescența Belle Époque renaște într-un eveniment ce integrează muzica, poezia și arhitectura, într-o nouă experiență senzorială și spirituală, în care rafinamentul și sensibilitatea lui Gustav Mahler devin esența călăuzitoare. Iubirea și frumusețea sunt celebrate și evocate în toate manifestările lor: de la sacru la lumesc, de la felul în care natura ne răsfață cu spectacolul florilor din fiecare primăvară până la delicatețea gesturilor prin care se exprimă cele mai intime sentimente.
Biletele sunt disponibile în rețeaua https://www.blt.ro/ (https://www.blt.ro/scrisoare-de-dragoste.html, discount 20% până pe 24 februarie) Partener: Forumul Cultural Austriac În ajunul Zilei Femeii, tenorul Ştefan von Korch lansează o romantică invitaţie la „Duelul Tenorilor,” concert în premieră, ce va însufleți seara de 7 martie cu canzonete şi arii celebre. Evenimentul va fi găzduit la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian,” iar alături de tenorul Ştefan von Korch – solist amfitrion, vor fi alte două voci masculine lirice de excepţie: tenorul Alin Stoica şi tenorul Mihai Urzicana.
Operetta Love Story, cel mai recent concert din stagiunea Musical Extravaganza a transpus publicul în universul sentimentelor înălțătoare: Tenorul Ștefan von Korch - solist amfitrion și soprana Oana Maria Șerban au portretizat muzical toate nuanțele iubirii, în ajunul Zilei Îndrăgostiților, alături de Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian, în formulă de salon. Pornind de la Caruso, ajungând la musicalul West Side Story și a sa celebra "Maria", trecând prin „Elixirul dragostei” cu "Una furtiva lagrima", dar și prin orizontul operetei românești cu emoționanta arie a Bertei din "Lăsați-mă să cânt," publicul a descoperit în câte feluri se poate cânta iubirea. Armonie şi dragoste, acorduri nobile şi eleganţă au fost frecvenţele pe care inimile celor prezenţi în sala mare a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” s-au sincronizat, alături de cei doi solişti şi virtuoşii instrumentişti.
Orchestra Filarmonicii George Enescu va susține două concerte simfonice extraordinare pe 20 și 21 februarie, aducând pe scenă doi invitați de renume internațional: dirijorul Roberto Forés-Veses și pianistul de prestigiu Alexandre Tharaud. Serile vor debuta cu prima audiție absolută a lucrării Oblatio lucis de Alin Chelărescu, o comandă specială a Filarmonicii George Enescu în cadrul programului său de sprijin pentru tinerii compozitori români, și va continua cu Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Beethoven și Simfonia nr. 4 de Schumann. Biletele sunt disponibile în număr limitat pe www.oveit.com, sau direct la linkul bilete.fge.org.ro .
Modernă și accesibilă, platforma face parte din procesul său strategic de transformare și dezvoltare la nivel internațional Filarmonica George Enescu (FGE) are de astăzi un nou website oficial, modern, prietenos cu utilizatorii și ilustrativ pentru noua sa poziționare strategică. Site-ul poate fi accesat la linkul www.filarmonicaenescu.ro către care, începând de astăzi, va direcționa și vechea adresă, pentru o perioadă de timp.
ProTicket vă invită să descoperiți o serie de spectacole excepționale în luna februarie, de la povești legendare pline de pasiune, la comedii care aduc zâmbete și introspecție. Premieră absolută pe scenele din Brașov și București cu „Nebun după tine” și „Dragi părinți”, alături de alte producții remarcabile care vă vor purta prin hohote de râs, momente de emoție și reflecție profundă.
TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer anunță deschiderea expoziției Convulsie Srl: Picături pe plita încinsă în cadrul programului Amiria Intensive.
Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București și Meridian Taxi vin în întâmpinarea spectatorilor cu o inițiativă menită să aducă un strop de confort și siguranță serilor de iarnă. Din 22 ianuarie 2025, chiar după finalul spectacolului „Pădurea spânzuraților" (în jur de ora 22.40), o stație special amenajată în parcarea teatrului le va oferi iubitorilor de cultură o modalitate facilă de a-și continua seara în liniște, fără grija frigului sau a întunericului. Acest parteneriat le este dedicat tuturor celor care cred că magia spectacolului nu ar trebui să se oprească odată cu coborârea cortinei.
|
Archives
June 2024
Categories |