Abdulrazak Gurnah, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură 2021, vine în România în perioada 22 – 25 octombrie 2024 la invitația Editurii Litera și a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași (FILIT).
0 Comments
Editura Litera a lansat colecția unică Biblioteca pentru copii, o colecție irezistibilă ce cuprinde cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii universale.
Scriitorii clasici ai literaturii și operele lor cele mai cunoscute și mai îndrăgite, poveștile care au fascinat generații, revin în atenția cititorilor de astăzi, mici și mari deopotrivă, într-o ediție de colecție impresionantă, într-o manieră grafică impecabilă, spre a fi (re)citite și păstrate în bibliotecă pentru generațiile următoare. Colecția are 100 de volume, disponibile prin abonament exclusiv pe site-ul Editurii Litera. Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 25 septembrie, la ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Flăcările de Sophie Haydock, recent apărut în colecția „Raftul Denisei”, în traducerea Alinei Cârâc, debut cu succes răsunător Desemnat de The Times drept una dintre cele mai bune cărți de ficțiune istorică din 2022. Participă: Ana Barton și Alina Purcaru, scriitoare și Emilia Chebac, blogger literar. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, Directorul Editurii Humanitas Fiction.
Editura Litera vă așteaptă vineri, 20 septembrie, ora 18.30 la Cărturești Modul (str. Academiei 18-20) la dezbatere publică ce are în prim-plan volumul Despre viața bună și cum să o trăim de Robert Waldinger, Marc Schulz (traducere Smaranda Nistor), un eveniment în cadrul seriei de întâlniri Interpretări ale realității, un proiect Cărturești.
„Patriot. Memorii” de Aleksei Navalnîi, cea mai așteptată carte a anului,va apărea la Editura Litera9/15/2024 Patriot.Memorii de Aleksei Navalnîi, memoriile tulburătoare ale celui mai proeminent disident de la începutul secolului XXI, este cea mai așteptată carte a anului la nivel internațional. Principalul opozant al regimului Putin din Rusia a plătit prețul suprem pentru convingerile sale: moartea sa a survenit în februarie 2024 în una dintre coloniile penitenciare din nordul Rusiei, dincolo de Cercul Polar. Cartea este unul dintre cele mai amănunțite, nevralgice și puternice proiecte editoriale ce au în prim-plan mari personalități.
Ne face plăcere să vă anunțăm un nou sezon al podcastului #CuVoceTare, produs cultural bilunar exclusiv Litera, o colecție premium de conversații contemporane care pariază pe bun gust, autenticitate și relevanță pentru lumea în care trăim.
Podcastul #CuVoceTare este moderat de Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare și jurnalist cultural. Printre cei care au răspuns invitației noastre în sezoanele anterioare se numără Radu Vancu, Radu Paraschivescu, Carmen Uscatu &Oana Gheorghiu, Alex Gâlmeanu, Marius Tudosiei, Ioana Pârvulescu, Roman Tolici, Roxana Voloșeniuc, Oana Doboși &Raluca Selejan și mulți alții. Dialogurile #CuVoceTare pot fi urmărite integral aici. Primul volum din seria „Artisti si istorici de arta in detentia politica a regimurilor totalitare”, publicat la editura PostModernism Museum in 2023, a primit premiul „Cicerone Ionitoiu” pentru cel mai bun volum de studii in cadrul Concursului de publicatii privind comunismul, editia a IV-a, organizat de Fundatia Culturala Memoria. Cercetarea studiilor de caz a pornit de la identificarea, in cadrul unei cercetari preliminare, a peste 170 de artisti si peste zece istorici de arta din Romania, care au cunoscut diverse forme ale detentiei in diferite regimuri totalitare din Romania.
Editura Litera are plăcerea de a anunța lansarea a două noi colecții dedicate scriitorilor români contemporani, ce vor completa oferta editorială: Perspektiv, o colecție de nonficțiune (eseu), și Pantazi, o colecție de ficțiune (proză scurtă și roman), ambele coordonate de poetul, prozatorul și eseistul Cosmin Perța. Cele două proiecte editoriale vor fi prezentate publicului la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024 (29 mai – 2 iunie).
Ikal are 11 ani, este fiul unui muncitor la calea ferată, iar visul lui este să devină profesor. O admiră pe Chica, numără trenurile cu Tuerto, visează cu Valeria, fetița unor țărani, și trăiește mii de aventuri cu Quetzal, câinele său. Cu toții sunt elevii lui don Ernesto la școala Malinalli Teneplat.
La granița pustietății, între câmpuri de pomi fructiferi și căruțe vechi, treizeci de elevi descoperă viața datorită pasiunii unui profesor care și-a împletit destinul cu cel al acestor tineri. O fotografie alb-negru cu toți aceștia, uitată într-un dosar prăfuit la Ministerul Educației, va deveni, ani mai târziu, cea mai mare provocare din cariera lui Hugo Valenzuela, un strălucit tânăr inspector. Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 mai, la ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Umbra mamei de Nikola Scott, recent apărut în colecția „Raftul Denisei”, în traducerea lui Carmen Pațac, debutul cu succes răsunător și tradus în 15 limbi al scriitoarei Nikola Scott.
|
Archives
August 2024
Categories |