Cu ocazia Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului – comemorată în fiecare an pe 27 ianuarie –, Editura Humanitas Fiction semnalează publicului din România apariția volumului Cele nouă femei de la Ravensbrück: O poveste adevărată despre supraviețuire în Germania nazistă de Gwen Strauss, o carte-document despre relația complexă dintre memoria colectivă și cea individuală și, mai ales, despre solidaritatea salvatoare.
0 Comments
O temă particulară, dar interesantă. Personajul principal Gabe suferă de o tulburare neurologică rară despre care nici nu ne gândim că poate exista cu adevărat. El poate vedea, dar nu poate recunoaște fețele oamenilor.
În urmă cu aproape 70 de ani, americanii – printre ei și sex-simbolul Marilyn Monroe – erau fascinați de familia regală britanică, iar ecourile acelei fascinații se resimt încă și azi.
„Elena Ceaușescu n-a ținut jurnale, n-a scris bilețele și nici scrisori... N-a lăsat în urmă reflecții despre viața ei. Hazardul, voluntarismul ori întâmplarea să fi prevalat în acest destin? În pofida avalanșei de informații politice, rețetele câștigului și pierderii puterii nu ne sunt mai limpezi decât strămoșilor din vechime”, scrie Lavinia Betea în prefața volumului Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu (Corint, 2021).
Editura Humanitas vă invită vineri, 20 ianuarie, de la ora 19.00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, să luați parte la o discuție pe care Dana Jalobeanu o va purta cu Ioana Costa și Grigore Vida pe marginea volumului său publicat recent, „Spectacolul filozofiei. Cum citim Scrisorile lui Seneca”.
Marți, 17 ianuarie, la ora 19.00, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu Dan Alexe și noul să volum, „Babel. La început a fost cuvântul”. Partenerii de dialog ai autorului vor fi Rodica Zafiu și Radu Paraschivescu.
|
Archives
August 2024
Categories |