Prozele Doricăi Boltașu din volumul de debut „Într-o dimineață, devreme” sunt surprinzătoare și fine intrări în scenă ale unor personaje pe care cititorul le descoperă cu plăcere și interes, la fel de fermecătoare când descriu viața într-o lume rurală sau într-una urbană. Fiecare povestire din volum e o ușă întredeschisă privirii, lăsându-ne dispuși și dornici să aflăm mai mult. Despre acest volum publicat recent în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas vor vorbi Dorica Boltașu, Gabriela Adameșteanu, Cristina Bogdan și Victor Cobuz joi, 29 iunie, de la ora 19.00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu.
0 Comments
Editura Humanitas vă invită marți, 20 iunie, de la ora 19.00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu la lansarea volumului „Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare” de Mihnea Măruță, publicat recent în colecția Eseu și unul dintre bestsellerurile Humanitas la Salonul de Carte Bookfest. La eveniment vor participa Mihnea Măruță, Constantin Vică, Dragoș Stanca și Vlad Zografi.
„Cu această carte, Mihnea Măruță scoate gândirea filozofică românească din rutina de a comenta lucrări străine și, totodată, ridică discursul asupra lumii digitale de la texte descriptive la o teoretizare profundă și radicală.“ — AUREL CODOBAN „Sunt două obsesii fundamentale care presează continuu, conștient sau subconștient, individul uman. A-și dovedi sieși prin ceilalți că este prezent în lume și a nu fi absent nici după moarte. Ele creează pe internet extensia lui fantomatică, pe care Mihnea Măruță o analizează și o reinventează convocând filozofi de la Aristotel până la Heidegger și după, cu o rigoare științifică și o adecvare literară cum rar am întâlnit. Este cea mai bună carte despre relația real–digital–virtual pe care am citit-o vreodată.“ — CRISTIAN TUDOR POPESCU „Mihnea Măruță face parte din specia de gânditori pentru care filozofia nu e filozofare asupra filozofiei, ci atacarea, cu un arsenal puternic și variat, a unei probleme concrete – destinul nostru în lumea aparențelor digitale. Rareori mi s-a întâmplat să întâlnesc atâta originalitate și curaj intelectual.“ — VLAD ZOGRAFI -- Cartea conține trimiteri multimedia și 10 episoade podcast video cu autorul. Schimbul de idei continuă pe IdentitateaVirtuala.ro. Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, ”Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman”, va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei. Participă la dialogul din Librăria Humanitas de la Cișmigiu, de marți, 13 iunie, de la ora 19.00, Alexandru Babeș, Maria-Luisa Flonta, specialistă în fiziologie și neurobiologie, și Vlad Zografi, coordonatorul colecției Știință.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și se face printr-o rezervare prin Eventbook aici: https://eventbook.ro/other/bilete-lansare-durerea-alexandru-babes Joi, 8 iunie, de la ora 19.00, vă invităm să urmăriți live&online lansarea volumului de povestiri „Înainte de apocalipsă”, debutul în proză al criticului literar Serenela Ghițeanu, după publicarea mai multe cărți de critică literară în limbile română și franceză și a unui volum de convorbiri cu Ana Blandiana. Vor participa la această întâlnire Serenela Ghițeanu, Dana Pîrvan și Radu Vancu.
|
Archives
August 2024
Categories |