Republika Kritica
  • Acasa
  • Cine suntem?
  • Rubrici si articole
    • Loggia cu filme
    • Din teatru adunate
    • Muzici si miscari
    • Literare si literati
  • Ganduri, pareri, poezii
  • Stiri cu dichis

Ce ne învață Zen-ul?

3/27/2023

0 Comments

 
Picture
Cuvântul „Zen” a devenit parte din limbajul nostru cotidian semnificând calm, seninătate și liniște, însă Zen-ul, mai mult decât orice, înseamnă experimentarea directă a momentului prezent. Zen este o școală a budismului care pune accentul pe practica meditației ca ingredient cheie pentru trezirea naturii interioare, a compasiunii și a înțelepciunii. Fără a se baza pe scripturi sau doctrine, tradiția Zen a fost validată prin experiență personală directă, fiind transmisă de la maestru la discipol.

Read More
0 Comments

Romanul „America de peste pogrom” de Cătălin Mihuleac a fost publicat la una dintre cele mai importante edituri din Polonia

3/20/2023

0 Comments

 
Picture
După ediții în limbile germană și franceză, romanul „America de peste pogrom” de Cătălin Mihuleac a fost publicat săptămâna trecută la una dintre cele mai mari edituri din Polonia, Oficyna Literacka Noir sur Blanc. Noua traducere, care are titlul „Złota dziewczynka z Jassów” (Fata de aur din Iași) este semnată de prof. univ. Kazimierz Jurczak, filolog, fost consul al Republicii Polone la București și, din 2013, șef al Departamentului de Studii Românești de la Universitatea Jagiellonă din Cracovia.

Read More
0 Comments

Editura RAO lansează două cărți care vor fi adorate de adolescenți

3/8/2023

0 Comments

 
Picture
După ce a încercat să evite întâlnirea față în față cu trecutul dureros, Sage descoperă, alături de Luca, puterea vindecătoare a iubirii adevărate.

Read More
0 Comments

Doua lansari de carte la Editura RAO

3/8/2023

0 Comments

 
Picture
În copilărie, Fredrik Fröding a supraviețuit unuia dintre cele mai grave dezastre care au implicat un feribot, din Europa. Tragedia îl bântuie, iar zeci de ani mai târziu, Fredrik continuă să spere că și fratele său, Niklas, a supraviețuit. Acest gând obsesiv îl costă cariera în poliție, iar neobosita căutare de răspunsuri îl conduce din Stockholm în insula Ulvön.

Read More
0 Comments

MARELE SECRET Dezastrul secretizat din Al Doilea Război Mondial, care a lansat lupta împotriva cancerului de Jennet Conant

2/27/2023

0 Comments

 
Picture
Câteodată, chiar și dintr‑o întâmplare funestă poate răsări o lumină pentru viitorul omenirii.

Read More
0 Comments

Lansare de carte la Editura Corint: „Războiul spionilor: acțiunile secrete ale exilului românesc la începutul comunismului”

2/24/2023

0 Comments

 
Picture
Editura Corint și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Blvd.Regina Elisabeta, nr.38) vă invită vineri, 3 martie, începând cu ora 18:30, la lansarea cărții „Războiul spionilor: acțiunile secrete ale exilului românesc la începutul comunismului”, de Lucian Vasile, publicată recent în imprintul Corint Istorie Autori Români, coordonat de Florin-Răzvan Mihai. Cartea este disponibilă pe site-ul edituracorint.ro și în librăriile din toată țara.

Read More
0 Comments

„Ora cinci și șapte minute”, volum de povestiri de Dumitru Crudu despre generații prinse în războaie – lansare de carte

2/20/2023

0 Comments

 
Picture
​În viața de zi cu zi se păstrează și se renegociază urmele istoriei, iar în volumul de povestiri „Ora cinci și șapte minute”, publicat recent în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani, Dumitru Crudu vede destinele oamenilor din Basarabia și prin filtrul războaielor și conflictelor care s-au succedat. Editura Humanitas vă invită luni, 20 februarie, la ora 19.00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, să luați parte la o discuție despre acest volum, la care vor participa Dumitru Crudu, Sorin Ioniță, Caius Dobrescu. Moderator: Cezar Gheorghe.

Read More
0 Comments

LANSARE de CARTE la EDITURA RAO: Pictorul de suflete/Insula cameliilor

2/19/2023

0 Comments

 
Picture
O poveste bine construită din epoca în care Gaudí definește o Barcelona modernistă.

Read More
0 Comments

Clubul de istorie Corint, ediția VI. Amoruri regale, iubiri prezidențiale. De la Nero la John F. Kennedy

2/19/2023

0 Comments

 
Picture
În trecut, amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea președinților, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.

Cert este că dragostea și puterea și-au dat mereu târcoale, într-un paso doble amețitor și amenințător, stârnind deopotrivă fascinație și indignare, admirație și oprobriu.

Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica și HISTORY Channel, vă invită la o nouă ediție a Clubului de Istorie Corint, joi, 23 februarie, de la ora 19.00, la Zeppelin Pub.

În atmosfera retro a pub-ului bucureștean, jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vor aduce la viață povești de alcov, punând în discuție percepțiile, atitudinile, valorile și normele sociale care au înconjurat amantele regale și prezidențiale de-a lungul timpului. Sunt aceste femei niște victime ale puternicilor zilei sau au puterea de a hotărî în secret mersul lucrurilor?
Invitații acestei ediții sunt:
  • Anita Sterea, istoric
  • Alina Pavelescu, istoric, scriitoare
  • Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia.

La baza discuției stau volumele Scandaluri regale. Povești șocante despre regi, regine, țari, papi și împărați de Michael Farquhar, Matilda. Prim-balerina Teatrului Imperial Rus și amanta Țarului Nicolae al II-lea, autobiografia Matildei Kșesinskaia, și John F. Kennedy - Marilyn Monroe. O iubire imposibilă de Paul-Jean Franceschini.

Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile de istorie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.

În plus, membrii Clubului de istorie Corint beneficiază de invitații VIP la evenimente, reduceri speciale, informații despre proiecte viitoare și multe altele. Vă puteți înscrie în Club completând formularul disponibil aici.

Grupul Editorial Corint (GEC) are 29 de ani de experiență pe piața românească de carte, fiind unul dintre primele trei grupuri editoriale din România. În ceea ce privește cărțile de nonficțiune, a acordat o atenție deosebită domeniului istorie, care are nu mai puțin de patru colecții distincte: Corint Istorie (coordonator Ion M. Ioniță), Corint Istorie cu blazon (coordonator Filip-Lucian Iorga), Corint Istorie Autori Români (coordonator Florin-Răzvan Mihai) și Corint Istorii urbane (coordonator Adrian Majuru), cu zeci de apariții editoriale anual.
 
HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.
HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.
0 Comments

Lansare „Poarta cerului“ de Eric-Emmanuel Schmitt, al doilea roman din saga STRĂBĂTÂND SECOLELE

2/7/2023

0 Comments

 
Picture
Miercuri, 8 februarie, ora 19.00, Editura Humanitas Fiction vă așteaptă în Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Poarta cerului de Eric-Emmanuel Schmitt, cel de-al doilea volum din saga STRĂBĂTÂND SECOLELE, publicat în traducerea lui Doru Mareș în seria de autor dedicată scriitorului de Editura Humanitas Fiction.

Read More
0 Comments
<<Previous

    Archives

    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    April 2022
    April 2021
    February 2021
    January 2021

    Categories

    All

    RSS Feed

  • Acasa
  • Cine suntem?
  • Rubrici si articole
    • Loggia cu filme
    • Din teatru adunate
    • Muzici si miscari
    • Literare si literati
  • Ganduri, pareri, poezii
  • Stiri cu dichis