Crime Scene Press vine cu o sumedenie de noutăți și evenimente la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus 2023, care se desfășoară în perioada 22-26 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo. De la titluri scrise de autori străini, precum noul volum din seria bestseller Clubul Crimelor de Joi, care a stabilit noi recorduri în Marea Britanie și s-a vândut în milioane de exemplare în toată lumea, până la autori români, editura aduce cărți care îi vor ține cu sufletul la gură pe iubitorii literaturii de suspans.
0 Comments
Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.
Institutul Cervantes și Editura Humanitas au plăcerea de a vă invita joi, 16 noiembrie, ora 19.00, în Sala Auditorium a Institutului Cervantes (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la lansarea colecției „Biblioteca Hispanică a Institutului Cervantes“, dedicată uneia dintre marile culturi ale lumii, o colecție nouă pe care editura este onorată să o includă, începând din această toamnă, în catalogul ei.
Se estimează că, anual, între optzeci și nouăzeci de milioane de copii primesc un set LEGO și până la zece milioane de adulți își cumpără unul pentru ei. LEGO este însă mai mult decât un număr copleșitor de cărămizi din plastic ce pot fi asamblate în nenumărate moduri, este o viziune despre ceea ce înseamnă jocul pentru omenire.
E 1 noiembrie. E prima zi a ultimei luni de toamna. Eu am închis cartea aseară. Adică am încheiat octombrie încheind cea mai buna carte pe care am citit-o în luna ce a trecut. Și, de fapt, una din cele mai faine citite în ultimul timp. Am închis coperta, dar am rămas agățat în lumea lui Andrei, așa cum a închipuit-o Alex Olteanu în romanul sau de debut, “Scurt tratat despre animalele care lucrează de acasă”, apărut la Editura Polirom. Mai știți? E volumul ăla despre care vă povesteam că a avut lansarea la Cărturești Verona, acolo unde am fost și eu. Și de unde v-am spus că am plecat cu o mare poftă de a citi. Ei bine, nu doar că mi-am păstrat acea poftă, dar parcă am și mai mare chef să citesc niste cărți pe potriva acesteia. Mai mult, îmi doresc să pot descoperi mai curând următoarea bijuterie creativă a lui Alex. Because he has what it takes. Vă spun eu, literatura română e pe mâini foarte bune. Se arată a avea un viitor strălucit și plin de prospețime.
5 minute de literatură este o experiență. O călătorie în universul poveștilor care se scriu azi și pentru care nu se cumpără bilet și nu se fac bagaje. Pentru care nu ai nevoie de concediu și nici de zile libere. Vii când vrei și stai cât poți.
5 minute de literatură reunește fragmente și grupaje semnificative din literatura română contemporană, în lectura autorilor. Fragmentele sunt atât în format audio, pentru ascultat în căști în drumurile cotidiene, dar și în format text, pentru a fi citite în momentele de răgaz. Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 25 octombrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o dezbatere despre geografia literară și suspans în Amsterdamului istoric pornind de la romanele Miniaturista (trad. din engleză de Anca Dumitru) și Casa destinului (trad. din engleză de Elena Drăgușin-Richard) de Jessie Burton, apărute în 2023 în colecția „Raftul Denisei“ , coordonată de Denisa Comănescu.
Luni, 23 octombrie, la ora 19.00, va avea loc lansarea online a volumului Eutopia. Concepte, identități și istorii românești, de Liviu Neagoe, proaspăt apărut la Editura Cartier.
Alături de autor, vor participa Bogdan Caranfilof, Tamara Cărăuș, Ciprian Mihali. Moderează: Magda Grădinaru. Discuția va fi transmisă live, pe pagina de Facebook a Editurii Cartier și a Librăriilor Cărturești. Înregistrare disponibilă ulterior și pe pagina Editurii Cartier pe Youtube. Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 18 octombrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară coreeană dedicată lansării romanului Vorbește-mi despre tata de Kyung-sook Shin, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordanată de Denisa Comănescu, în traducerea Dianei Yuksel.
Revoluția stă să înceapă Al cincilea roman al seriei Kingsbridge îi conduce pe cititori în perioada dintre 1792 și 1824, un timp de mari schimbări, în care progresul tehnologic se ciocnește de tradițiile vechii lumi rurale, și în care guvernul despotic este hotărât să facă din Anglia un puternic imperiu comercial. În Kingsbridge, industrializarea și-a făcut apariția rapid, conducând la sărăcie majoritatea populației ocupate cu producția de țesături, principala sursă de venit a orașului. Viața unui grup de familii legate între ele este răsturnată de noua epocă a mașinilor, în timp ce războiul cu Franța vecină a lui Napoleon Bonaparte continuă, ajungând la încheierea sa cu epocala Bătălie de la Waterloo. O carte incitantă, cu personaje memorabile și o documentație amănunțită... ingredientele unui roman de succes! |