În trecut, amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea președinților, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate. Cert este că dragostea și puterea și-au dat mereu târcoale, într-un paso doble amețitor și amenințător, stârnind deopotrivă fascinație și indignare, admirație și oprobriu. Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica și HISTORY Channel, vă invită la o nouă ediție a Clubului de Istorie Corint, joi, 23 februarie, de la ora 19.00, la Zeppelin Pub. În atmosfera retro a pub-ului bucureștean, jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vor aduce la viață povești de alcov, punând în discuție percepțiile, atitudinile, valorile și normele sociale care au înconjurat amantele regale și prezidențiale de-a lungul timpului. Sunt aceste femei niște victime ale puternicilor zilei sau au puterea de a hotărî în secret mersul lucrurilor? Invitații acestei ediții sunt:
Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile de istorie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului. În plus, membrii Clubului de istorie Corint beneficiază de invitații VIP la evenimente, reduceri speciale, informații despre proiecte viitoare și multe altele. Vă puteți înscrie în Club completând formularul disponibil aici. Grupul Editorial Corint (GEC) are 29 de ani de experiență pe piața românească de carte, fiind unul dintre primele trei grupuri editoriale din România. În ceea ce privește cărțile de nonficțiune, a acordat o atenție deosebită domeniului istorie, care are nu mai puțin de patru colecții distincte: Corint Istorie (coordonator Ion M. Ioniță), Corint Istorie cu blazon (coordonator Filip-Lucian Iorga), Corint Istorie Autori Români (coordonator Florin-Răzvan Mihai) și Corint Istorii urbane (coordonator Adrian Majuru), cu zeci de apariții editoriale anual.
HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea. HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.
0 Comments
Lansare „Poarta cerului“ de Eric-Emmanuel Schmitt, al doilea roman din saga STRĂBĂTÂND SECOLELE2/7/2023 Miercuri, 8 februarie, ora 19.00, Editura Humanitas Fiction vă așteaptă în Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Poarta cerului de Eric-Emmanuel Schmitt, cel de-al doilea volum din saga STRĂBĂTÂND SECOLELE, publicat în traducerea lui Doru Mareș în seria de autor dedicată scriitorului de Editura Humanitas Fiction.
Editura Humanitas vă invită să luați parte la un nou dialog pe care Vlad Zografi, coordonatorul colecției Știință, îl va purta cu Cristian Tudor Popescu în librăria Humanitas de la Cișmigiu, marți, 7 februarie, de la ora 19.00. Dialogul va porni de la trei dintre cărțile nou publicate în colecție: Știința din filmul Interstellar de Kip Thorne, Până la sfârșitul timpului. Minte, materie și căutarea semnificației într-un univers în evoluție de Brian Greene și Magicienii. Minți geniale și miracolul central al științei de Marcus Chown.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe baza unei rezervări prin Eventbook: https://eventbook.ro/other/bilete-univers-vlad-zografi-in-dialog-cu-cristian-tudor-popescu Editura Corint în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României lansează Negustorul de antichități, al zecelea volum de ficțiune al unuia dintre cei mai apreciați autori contemporani, Stelian Tănase. Evenimentul are loc pe 17 februarie, de la ora 18.00, în Sala Franceză, etaj 2, Galeria de Artă Europeană a MNAR.
Recenzie de carte
Călătorie în România de Sir Sacheverell Sitwell Editura Humanitas, București, 2022 Traducere: Maria Berza Editura Corint și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Blvd.Regina Elisabeta, nr.38) vă invită vineri, 10 februarie, începând cu ora 18:30, la lansarea cărții „Această dragoste care ne leagă. Reconstituirea unui asasinat”, de Doina Jela, publicată recent în imprintul „Corint Istorie Autori Români”.
Alan Watts a fost un gânditor care a împletit perspective filozofice din toată lumea într-o operă accesibilă și captivantă, care ne poate ajuta să înțelegem cum putem trăi cu adevărat în prezent, cum sa înțelegem realitatea sau cum stăpânim arta cunoașterii de sine.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului – comemorată în fiecare an pe 27 ianuarie –, Editura Humanitas Fiction semnalează publicului din România apariția volumului Cele nouă femei de la Ravensbrück: O poveste adevărată despre supraviețuire în Germania nazistă de Gwen Strauss, o carte-document despre relația complexă dintre memoria colectivă și cea individuală și, mai ales, despre solidaritatea salvatoare.
|
Archives
December 2022
Categories |