Sâmbătă, 31 august 2024, ora 18:00, va debuta la București unui dintre cele mai importante evenimente culturale ale țării: Concursul Internațional George Enescu.
Ajuns la cea de-a XIX-a ediție, Concursul Internațional George Enescu aduce împreună tineri muzicieni talentați din întreaga lume, celebrând astfel moștenirea culturală a muzicianului George Enescu.
0 Comments
În fiecare an aștept cu nerăbdare finalul lunii august și întreaga lună septembrie. Nu doar datorită răcorii pe care o visez în acele zile toride de vară, dar și datorită celor aproape 30 de zile de muzică clasică în sunetele căreia se îmbracă Bucureștiul nostru caleidoscopic. Fie că este vorba de Concursul Internațional “George Enescu” ori de Festivalul Internațional cu același nume, finalul verii și începutul toamnei înseamnă pentru mine revenirea în sălile Ateneului Român, a Radiodifuziunii române și a altor asemenea locații în care timp de o lună răsună armonii și acorduri ale marilor compozitori clasici, moderni și contemporani în interpretări de marcă ale unora din cei mai mari muzicieni ai lumii.
Cu prilejul aniversării a 143 de la nașterea compozitorului George Enescu, ARTEXIM, organizatorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, a prezentat în premieră absolută la MINA - Museum of Immersive New Art, spectacolul imersiv George Enescu – Poema Română: Immersive Experience.
Cea de a XIX-a ediție a Concursului Internațional George Enescu debutează pe 31 august 2024, la București, iar publicul meloman va beneficia de acces gratuit la etapele eliminatorii și semifinalele competițiilor.
Anul acesta s-a înregistrat un record istoric de înscrieri la Concursul Enescu – 555 de tineri din 27 de țări au aplicat pentru cele 3 secțiuni ale concursului – vioară, violoncel, pian. Dintre aceștia, doar 149 au fost selecționați pentru a participa la prima etapă a concursului. Fiecare secțiune a concursului va avea 2 etape eliminatorii, semifinala și finala, iar organizatorii concursului vor oferi acces gratuit la etapele eliminatorii și semifinalele competiției, nefiind necesară o rezervare prealabilă. ZIUA ENESCU la MINA – Museum of Immersive New ArtGeorge Enescu – Poema Română: Immersive Experience8/14/2024 Cu ocazia aniversării marelui compozitor român George Enescu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 143 de ani, ARTEXIM, organizatorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, celebrează ZIUA ENESCU și anunță noua serie de producții pe care Festivalul Enescu le va dedica, de la ediția viitoare, interdisciplinarității artistice.
Astfel, luni, 19 august 2024, începând cu ora 17:00, la MINA - Museum of Immersive New Art (Strada George Constantinescu Nr. 2-4, București), va fi prezentat în premieră proiectului video imersiv George Enescu – Poema Română: Immersive Experience. Simon Trpčeski, unul dintre cei mai valoroși pianiști ai lumii, va susține sâmbătă, 21 septembrie 2024, ora 19:00, un recital de excepție la Ateneul Român. Evenimentul se înscrie în seria de evenimente de mare ținută artistică pe care organizatorii Concursului Internațional George Enescu le-au programat pentru a XIX-a ediție a competiției.
Fundația Internațională de Muzică „Gheorghe Zamfir”, în parteneriat cu Primăria Orașului Găești, Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Primăria Orașului Chișinău, organizează Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir” ediția a VI-a, care va avea loc la Găești, județul Dâmbovița, în perioada 16 - 18 august 2024.
Maeștrii Ruxandra Donose, Ramón Vargas și Leontina Văduva vor pregăti 24 de tineri care vor participa, în perioada 21-25 august, la cea de-a doua ediție a International Salbek Opera Masterclass, singurul curs de măiestrie de acest fel din România, care se va desfăşura, ca și anul trecut, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.
Concursul Internaţional George Enescu – cea mai importantă competiţie de gen din România şi una dintre cele mai importante din lume – ajuns la a a XIX-a ediţie, va avea loc între 31 August şi 27 septembrie 2024 în București si este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi este un proiect cultural strategic finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.
Concert “Din Napoli în Micul Paris,” cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi acordeonistul Emy Drăgoi pe 22 August în Grădina Urbană a Palatului BragadiruPremieră în Grădina Urbană a Palatului Bragadiru: concertul “Din Napoli în Micul Paris,” cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi acordeonistul Emy Drăgoi va învăluipublicul în farmecul canzonetelor napoletane şi a cântecelortradiţionale italiene. Secvenţe muzicale celebre pline de vivacitate, pasiune şi culoare vor transpune publicul în însorita Sicilie, evocând atmosfera autentic italiană dar şişarmul Bucureştiului interbelic, pentru o seară ce va aduce în suflete bună-dispoziţie şi bucurie.
|
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
August 2024
Categories |