Vasily Petrenko, Mikhail Pletnev, Charles Dutoit, Elisabeth Leonskaja, Renaud Capuçon, Daniel Hope, Julian Rachlin - printre invitații de renume ai Filarmonicii George Enescu Filarmonica George Enescu va aduce în Stagiunea 2024-2025, 95 dirijori și soliști români și străini de nivel internațional, dintre care 57 sunt prezenți pentru prima oară în programarea artistică a acestei instituții. Cel mai ambițios și mai bogat de până acum, programul Stagiunii 2024-2025 a fost publicat astăzi pe site, la acest link: https://www.fge.org.ro/calendar, pentru ca melomanii să îl consulte din timp și să decidă dacă vor să cumpere abonamente pentru toată stagiunea sau bilete la anumite concerte.
Abonamentele se vor vinde online în perioada 05 august–19 septembrie 2024 și la casierie în perioada 03-19 septembrie, iar biletele, începând cu data de 20 septembrie. Stagiunea 2024-2025 este dedicată marelui compozitor român George Enescu, de la a cărui moarte se vor împlini 70 de ani în 2025.
0 Comments
Peste 70 de tineri muzicieni din 9 țări s-au înscris pentru cele 20 de locuri disponibile la International Salbek Opera Masterclass 2024, ediția a II-a.
Înscrierile s-au încheiat la sfârșitul lunii mai, atrăgând talente din state precum Chile, Franța, Canada, Israel, Ucraina, Italia, China, Spania și România. Acest masterclass unic în țara noastră va avea loc în perioada 21-25 august pe Domeniul Castelului Salbek din Petriș, județul Arad și este organizat de Asociația Castel Salbek. Cursurile vor fi susținute de trei renumiți soliști lirici: mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramón Vargas și soprana Leontina Văduva. Premieră mondială la București în Concertul de deschidereal Concursului Internațional George Enescu7/4/2024 Simfonia nr. 1 „Consolations” compusă de coreeanul Shin Kim, lucrarea câștigătoare a Secțiunii Compoziție a Concursului Enescu din anul 2022, va fi prezentată în premieră mondială la București, în Concertul de deschidere al Concursului Internațional George Enescu, ediția a XIX-a, sub bagheta dirijoarei Delyana Lazarova. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 31 august 2024, la Ateneul Român.
Acompaniați de Orchestra Națională Radio, Maria Marica (vioară), Benjamin Kruithof (violoncel) și Alexandra Segal (pian) – câștigători ai Concursului Internațional George Enescu, ediția a XVIII-a – vor interpreta Triplul Concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Paul Constantinescu. Lipova Symphonic City MARIA RADNA open air – unul din cele mai mare evenimente în aer liber dedicate muzicii culte din ţară, îl va avea în acest an în prim-plan în seara de 5 iulie pe tenorul ŞTEFAN von KORCH. Solistul va oferi iubitorilor de armonii simfonice un recital extraordinar printre ale cărui repere se vor număra “La Donna e mobile”, “O Sole Mio” sau “La Danza”şi va impărţi scena de pe platoul Basilicii MARIA RADNA cu soprana IRINA BAIANŢ – invitată special în cadrul evenimentului. Concertul se desfăşoară cu participarea GlobART Symphony Orchestra, condusă de Dan Crișan, dirijor şi director artistic.
Turneul Național ”Orgile României”, susținut de organiștii Eduard Antal și Maria – Luisa Andrici, începe duminică, 7 iulie, de la ora 20:00, cu un concert la Catedrala Sfântul Iosif din București.
Concertul din 7 iulie marchează debutul celor doi muzicieni în noua formulă la patru mâini și patru picioare pentru ediția turneului din acest an. După un turneu de succes cu spectacolul "DescOperă La Traviata" în Brașov, Constanța și Cluj, care a atras peste 1500 de spectatori și a implicat peste 300 de artiști, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess” are plăcerea de a anunța organizarea a două gale extraordinare. Aceste gale, interpretate de tinerii soliști ai studioului, vor aduce în prim-plan talentul genial al compozitorului Giacomo Puccini, comemorând 100 de ani de la dispariția sa și aducând un omagiu muzei sale, legendara soprană româncă Haricleea Darclée.
|
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
August 2024
Categories |