Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, în parteneriat cu Opera Națională București organizează în perioada 10-26 decembrie 2022 Classical Christmas Market.
0 Comments
Cunoscuta interpretă de jazz și crossover, Teodora Brody-Enache, și Manchester Camerata aduc pe scena Festivalului Internațional George Enescu 2023 o premieră crossover: Rapsodia I de George Enescu în variantă vocală și prelucrată pentru orchestră de cameră de dirijorul Lee Reynolds.
Cea de-a doua săptămână a lunii decembrie aduce pe scena mare a Operei Naționale București două titluri de referință din repertoriul universal, baletul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski și opera „Lohengrin” de Richard Wagner.
Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu va avea loc anul viitor între 24 august şi 27 septembrie, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Programul Festivalului a fost anunţat oficial luni, 28 noiembrie 2022, la ora 14:00, în cadrul unei conferințe de presă, şi este disponibil pe www.festivalenescu.ro. Înscrierile pentru loteria abonamentelor încep din 30 noiembrie, în timp ce biletele individuale vor fi puse în vânzare la data de 1 februarie anul viitor.
Ștefan Pop, de la Royal Opera House, pe scena Operei Naționale București la început de decembrie11/28/2022 Începutul lunii decembrie aduce pe scena Operei Naționale București unul dintre cei mai mari artiști români de talie internațională, tenorul Ștefan Pop, care va evolua în rolul Rodolfo din opera „La Bohème” de Giacomo Puccini. În luna noiembrie celebrul tenor a interpretat același rol pe scena Royal Opera House din Londra.
Ediţia 2021 a Festivalului Internaţional George Enescu a fost inclusă pe lista scurtă de nominalizări ale prestigioaselor The International Opera Awards, alături de alte evenimente de top din lumea muzicii clasice internaţionale precum Donizetti Festival sau Garsington Opera. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 28 noiembrie, la Teatro Real (Madrid, Spania).
Ziua României va fi celebrată pe 1 decembrie, ora 20:00, la Opera bucureșteană cu spectacolul „Povestea Iei”, un eveniment multimedia complex, creat pentru aniversarea a 160 de ani de Diplomație românească.
Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.
Valentina Naforniță, invitată pe scena Operei Naționale București în spectacolul „Nunta lui Figaro”11/18/2022 Vineri, 25 noiembrie, ora 18:30, Opera Națională București prezintă publicului spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. În rolul Contesei, invitata specială a serii va fi soprana Valentina Naforniță. La pupitrul dirijoral se va afla maestru Cristian Spătaru, tot în calitate de invitat al operei bucureștene.
Leo Hussain, dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu‟, prezintă publicului în 24 și 25 noiembrie 2022, de la ora 19.00, spectacolul extraordinar de la Ateneul Român cu duetele de dragoste din opera „Tristan și Isolda” de Richard Wagner.
În rolurile titulare vor apărea pe scenă tenorul australian Samuel Sakker și soprana norvegiancă Birgitte Christensen, distribuția fiind completată de soprana româncă Laura Tătulescu. Muzica vrăjită a lui Wagner va fi precedată de Uvertura Hebridele de Felix Mendelssohn și de premiera românească a poemului simfonic Tintagel, scris de compozitorul englez Arnold Bax. |
Tudor SicomasJurnalist teatral si critic de arta (si aici includ cam orice tine de acest domeniu, al frumosului, al esteticului: opera, balet, dans contemporan, pictura, muzee, manifestari artistice de tot soiul si de toate genurile). Am absolvit UNATC „I.L. Caragiale”, din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral. Stiu, suna pompos. Si chiar si e, caci aici am invatat cam tot ce stiu acum – critica comparata, istoria teatrului romanesc, istoria teatrului universal si inca multe multe altele. Archives
January 2023
Categories |